.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.09.2019 13:36

Коментари 0 / Видяна 726

Митрополит Серафим прави първа копка на параклис на свято място край симитлийско село

Още по темата: 200 се тестваха за коронавирус в Симитли Стотици родолюбци, със знаме в ръка, изкачиха върха на свободата, връх Кръста над Симитли Деца от с. Крупник събраха пари за възрастна жена В Железница почетоха покровителя на пчелите Откриват Център за настаняване от семеен тип за хора с деменция в село Железница На Бабинден с красивите млади майки от Долно Осеново Откриха Център за информация и услуги в Симитли Отриха Център за информация и услуги в Симитли Мечка пребори кмета на Симитли Ескалира положението на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“

Неврокопският митрополит Серафим ще направи първа копка на параклис, който ще се намира на Оброчището Свети четиридесет мъченици, землището на симитлийското село Полето.

 

Събитието ще бъде на 21.09.2019г. от 12:00 часа.

 

По стари предания и легенди, които най-възрастните в Полето разказват, на това място някога е имало черква, наречена на Свети Четиридесет мъченици.

 

Възрастните разказват, че на мястото са погребвани некръстените деца. Днес мястото е белязано като свято от малка постройка с два свещника и икона на Свети Четиридесет мъченици.

 

По традиция на 9-ти март, когато е празникът по църковния календар, миряни от село Полето се събират край оброчището.

E79 News
Тагове:

Коментари: