.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.09.2019 13:15

Коментари 0 / Видяна 1084

Кметът Камбитов направи първа копка на нов футболен терен в 8-мо СУ "Арсени Костенцев"

Още по темата: НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград Паметник на бездомното куче „цъфна“ в Благоевград Поискаха оставката на зам.-кмета по култура в Община Благоевград Благоевградската общественост почете 144 години от смъртта на Георги Измирлиев - Македончето Калъмбов продава хотел за баснословна сума Безвремието, което убива Благоевград Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка за изграждането на нов футболен терен с изкуствена трева в двора на 8-мо СУ „Арсени Костенцев“.

 

Официалните гости на събитието бяха председателят на ОБС – Благоевград Радослав Тасков, шефът на РУО Ивайло Златанов, зам.-кметът Христина Шопова, зам. кметът Иво Николо,  учители и ученици.

 

Изграждането на терена е на стойност над 5млн.лв.

 

На място бе отслужен водосвет от свещеници от храм „Въведени Богородично“ – Благоевград.

 

По думите на градоначалника дейностите по изграждане на футболния терен по никакъв начин няма да пречат на учебния процес на учениците.

 

Кметът допълни,че това е първото иновативно училище в Благоевград.

 

„Това е съвместно финансиране на общината с Министерството на обазованието, искам да благодаря на министър Вълчев за отпуснатите средства от негова страна“, заяви кметът Камбитов и подчерта, че в момента се изграждат общо 17 нови детски площадки, както и 2 спортни, една от които се намира в двора на 5-то СУ „Георги Измирлиев“, а другата е в благоевградското с.Покровник.

 

В края на церемонията кметът Камбитов пожела на учениците много късмет през новата учебна година.

 

 

Автор: Екип, E79 News; Снимки: Екип
Тагове:

Коментари: