.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.09.2019 18:00

Коментари 0 / Видяна 288

Норвежки външен министър е на първо посещение у нас за последните 15 години

Още по темата: Виктор Орбан поздрави Борисов за приемането на България в чакалнята на еврозоната Без ескалация на напрежението премина третия протестен ден в София Борисов: Оставаме на власт, защото опозицията ще счупи държавата Движението в центъра на София е блокирано от многобройни протестиращи Доган и Пеевски се отказаха от охраната на НСО Караянчева: Симпатизантите ни си тръгнаха мирно, така се прави протест (ВИДЕО) (Видео)ГЕРБ: Отговорността за безредиците се носи лично от Радев (Обновена) (Видео) Започва митингът в подкрепа на правителството Борисов: Държавата ми е мила, не искам да се разруши от глупости (ВИДЕО) Борисов: Дисциплината не е най-силното ни качество и затова се налагат мерки

 

България и Норвегия трябва да засилят стокообмена си и да развиват повече общи проекти. Около тази теза се обединиха вицепремиерът Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Кралство Норвегия Ине Сьорайде.

 

Това е първото посещение на норвежки външен министър в България от 15 години насам. В рамките на срещата Захариева е изтъкнала изключителния принос на Осло в различни сфери, финансирани по норвежката програма. Един от успешните проекти е кризисният център на Министерството на външните работи.

 

Стокообменът между двете държави се увеличава всяка година, но е далеч от възможностите на двете държави, каза още Захариева.

 

От своя страна Ине Сьорайде също потвърди, че има възможност за развитие в областта на търговията и високите технологии.

E79 News
Тагове:

Коментари: