.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.09.2019 17:26

Коментари 0 / Видяна 264

България и Индонезия разширяват двустранния обмен

Още по темата: Румен Радев свиква заседание на КСНС заради ситуацията в Близкия изток Осветиха бойните знамена на Българската армия Радев връчи пагоните на български офицери с висше военно звание Президентът ще удостои български военнослужещи с висши военни звания Над 1 910 000 лева събра „Българската Коледа" Президентът пожела здраве и радост във всяко българско семейство Започват консултациите на президента за промени в Конституцията Румен Радев: Българската наука има потенциал да участва в общи проекти наравно със своите партньори от ЕС и НАТО Радев на среща с посланици: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Радев към стартъп предприемачите: Нестандартните ви и смели идеи ни пренасят в държавата на бъдещето

Секторите на информационните технологии, земеделието, туризма и образованието имат голям потенциал за последващо задълбочаване на сътрудничеството между България и Индонезия.

 

 

Това беше общата позиция на президента Румен Радев и индонезийския министър на външните работи Ретно Марсуди, които се срещнаха днес на "Дондуков" 2, съобщиха от прессекретариата на президента. Марсуди е на официално посещение у нас.

 

 

За първите четири месеца на 2019 г. стокообменът между България и Индонезия е 130.5 млн. долара, което представлява ръст от 322% спрямо същия период на 2018 година.

 

 

Президентът Радев и министър Марсуди са единодушни, че тази възходяща тенденция е добра база двете държави да разширят партньорството си в повече сектори и да фокусират усилията си върху увеличаване на двустранните инвестиции и съвместно излизане на трети пазари. Освен стимулиране на икономическите връзки е важно да стимулираме културния и образователния обмен, както и туризма, е било подчертано на срещата.

 

 

 

Борбата срещу тероризма и противодействието на радикализацията на маргинализирани обществени групи и религиозната толерантност също са били във фокуса на разговора. Румен Радев е отбелязал, че прилаганите мерки на европейско ниво очевидно са закъснели предвид слабата интеграция на второ и трето поколение имигранти, които участват в терористични актове.

 

 

Обсъдено е било и задълбочаването на сътрудничеството между службите за сигурност и обменът на информация между България и Индонезия.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.55 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.60 BGN