.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.09.2019 17:26

Коментари 0 / Видяна 234

България и Индонезия разширяват двустранния обмен

Още по темата: Президентът Румен Радев тича благотворително за хора с увреждания Президентът Радев обсъди състоянието на медиите в страната с генералният секретар на „Репортери без граници“ Президентът стартира инициатива за насърчаване на спорта и социалното общуване при младежите Президентът връчи висши държавни отличия на шестима изтъкнати българи Президентът Румен Радев: Българските военновъздушни сили винаги са били носител на гордостта и идеалите на нацията и символ на непреклонния дух на българина Италия подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство Президентът Радев и гръцкият премиер Мицотакис обсъдиха в Атина двустранното партньорство в сферата на сигурността и увеличения миграционен натиск към Европа Президентът Румен Радев заминава на посещение в Атина Радев: Българската позиция за Северна Македония е в интерес на историческата истина Президентът Румен Радев ще връчи Наградата „Джон Атанасов“

Секторите на информационните технологии, земеделието, туризма и образованието имат голям потенциал за последващо задълбочаване на сътрудничеството между България и Индонезия.

 

 

Това беше общата позиция на президента Румен Радев и индонезийския министър на външните работи Ретно Марсуди, които се срещнаха днес на "Дондуков" 2, съобщиха от прессекретариата на президента. Марсуди е на официално посещение у нас.

 

 

За първите четири месеца на 2019 г. стокообменът между България и Индонезия е 130.5 млн. долара, което представлява ръст от 322% спрямо същия период на 2018 година.

 

 

Президентът Радев и министър Марсуди са единодушни, че тази възходяща тенденция е добра база двете държави да разширят партньорството си в повече сектори и да фокусират усилията си върху увеличаване на двустранните инвестиции и съвместно излизане на трети пазари. Освен стимулиране на икономическите връзки е важно да стимулираме културния и образователния обмен, както и туризма, е било подчертано на срещата.

 

 

 

Борбата срещу тероризма и противодействието на радикализацията на маргинализирани обществени групи и религиозната толерантност също са били във фокуса на разговора. Румен Радев е отбелязал, че прилаганите мерки на европейско ниво очевидно са закъснели предвид слабата интеграция на второ и трето поколение имигранти, които участват в терористични актове.

 

 

Обсъдено е било и задълбочаването на сътрудничеството между службите за сигурност и обменът на информация между България и Индонезия.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN