.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.09.2019 17:16

Коментари 0 / Видяна 458

Нов случай на Африканска чума по свинете във Видинско

Още по темата: Намериха мъртво диво прасе с африканска чума в село Гергини Ново предложение: Само до три прасета да се отглеждат в домашните стопанства Потвърдиха нов случай на африканска чума в област Русе Над 140 хиляди прасета са умъртвени заради АЧС По-скъпо свинско заради Африканската чума Д-р Михаил Бащавелов: "Няма нови регистрирани случаи на африканска чума" 6 лв е новата цена за изследването на прасетата за трихинелоза Мъртви диви прасета са открити край Върбица в област Шумен Благоевград сред първенците по укриване на прасета в задните дворове Новият шеф на БАБХ уверява, че ситуацията с чумата по свинете е овладяна

 

В село Коста Перчево, община Кула, е установена положителна проба от заболяването Африканска чума по свинете от отстреляна диво прасе. Това е съобщено на проведеното заседание на Областната епизоотична комисия, информират от областна администрация. Приети са конкретни мерки за ограничаване разпространението на заразната болест по свинете.

 

Със заповед на Регионална дирекция по горите - Берковица са определени ловно-стопански райони, попадащи в зоната около огнището на АЧС в землището на с. Коста Перчево.

 

В определената инфектирана зона се допуска извършването само на неотложни земеделски дейности, при стриктно спазване на дадени указания за мерки за биосигурност и инструкции за дезинфекция на селскостопанския инвентар.

 

Във Видин беше открито огнище на болестта в ромския квартал "Нов път" в края на юли тази година. Болестта беше установена при взета проба от домашно прасе, отглеждано в стопанства тип "заден двор".

Автор: БТА, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN