.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.09.2019 15:00

Коментари 0 / Видяна 542

Училищата изискват имунизационен паспорт за първокласниците

Още по темата: Грипните ваканции започнаха МОН препоръчва на директорите: Втора смяна да приключва до 18.30 След дългата коледна ваканция – кога учениците ще почиват пак? Депутатите изслушват Ананиев за спирането на спешния прием в Детската болница Омбудсманът: Задължителна предучилищна за 4-годишните е добро предложение, но без такси От 2020 г. предучилищната става задължителна и за 4-годишните Обмислят задължителен първи изпит за движение по пътищата след 7 клас Вълчев предлага промени в наредбата за учителския труд За девети път представиха рейтингите на висшите учебни заведения у нас Вълчев: Променяме изпитните формати от следващата година

 

В началото на учебната годна всички деца, които тръгват на училище или детска градина за първи път трябва да представят и

мунизационен паспорт на медициската сестра. Изискването важи и за децата, които сменят учебното заведение. В София обаче документи за имунизационния статус трябва да представят всички деца, за които в училищата и детските градини няма данни.

След епидемията от морбили здравните власти в София установили,че има училища и детски градини,в които липсват данни за имунизационния статус на част от децата.

 

За това поискали от семейните лекари да издадат отново имунизационни паспорти на децата, за които няма информация в учебните заведения.

 

Това може да е причина за образуване на опашки пред лекарските кабинети. За да реши проблема доктор Колев издава имунизационни паспорти след предварително записан час.

 

В 22-ро училище новопостъпилите ученици трябва да занесат имунизционен паспорт на медицинската сестра до края на септември.

 

До края на годината обаче тези ученици трябва да представят на медицинската сестра данните от задължителния профлактичен преглед.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.55 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.60 BGN