.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.09.2019 15:00

Коментари 0 / Видяна 434

Училищата изискват имунизационен паспорт за първокласниците

Още по темата: Проф. Анастас Герджиков е единственият кандидат за нов ректор на СУ Днес изтича срокът за отпускане на еднократна помощ за първокласници Шофьори с изтекли документи и без преминат психотест превозват ученици Българската академия на науките чества 150 години от създаването си Нова програма за ученици на министерството среща образованието и науката Проговори преподавателката, ударила ученичка с чин Красимир Вълчев за ударената ученичката: Това е проява за дисциплинарно уволнение Кои ще са топ професиите през следващите 15 години в България? Правят “по-лесна” математиката от 5 до 7 клас Започнаха доставките по схемите "Училищно мляко" и "Училищен плод"

 

В началото на учебната годна всички деца, които тръгват на училище или детска градина за първи път трябва да представят и

мунизационен паспорт на медициската сестра. Изискването важи и за децата, които сменят учебното заведение. В София обаче документи за имунизационния статус трябва да представят всички деца, за които в училищата и детските градини няма данни.

След епидемията от морбили здравните власти в София установили,че има училища и детски градини,в които липсват данни за имунизационния статус на част от децата.

 

За това поискали от семейните лекари да издадат отново имунизационни паспорти на децата, за които няма информация в учебните заведения.

 

Това може да е причина за образуване на опашки пред лекарските кабинети. За да реши проблема доктор Колев издава имунизационни паспорти след предварително записан час.

 

В 22-ро училище новопостъпилите ученици трябва да занесат имунизционен паспорт на медицинската сестра до края на септември.

 

До края на годината обаче тези ученици трябва да представят на медицинската сестра данните от задължителния профлактичен преглед.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN