.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.09.2019 14:16

Коментари 0 / Видяна 860

Не достигат местата в студентските общежития

 

Остър недостиг на места в университетските общежития в цялата страна, прогнозират студентски организации. В София, Пловдив, Варна и Благоевград най-много студенти ще останат без място в общежитие и ще бъдат принудени да живеят на квартира.

 

Надеждата на университетите е държавата да започне да отделя необходимите средства за основни ремонти и строителство на нови общежития.

 

Всяка година стотици студенти в цялата страна остават извън класиранията за университетските общежития. Недостигът се усеща най-силно в столицата.

 

Ситуацията е идентична и в други градове.

 

Интересът към общежитията на УНСС всяка година е огромен. Очакванията са тази година извън класирането да останат около 800 студенти. Търсят се варианти за тяхното настаняване извън базата на университета.

 

Студентите, които остават без място в общежитие, са изправени пред опцията квартира. Тя обаче излиза доста по-скъпо - докато за общежитие в София плащат от 40 до 90 лева, за едностаен или двустаен апартамент цената е в пъти по висока.

 

Освен недостатъчните места, другият голям проблем остава състоянието на стаите в общежитията. Към студентските организации валят оплаквания от много висши училища.

 

От студентските организации не прогнозират строителство на нови общежития. Нещо повече - очакват увеличение на наемите през следващите години за съществуващите.

Автор: БНТ, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: