.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.09.2019 11:18

Коментари 0 / Видяна 704

Изследват костите с нов ултразвуков апарат в Симитли

Още по темата: 200 се тестваха за коронавирус в Симитли Стотици родолюбци, със знаме в ръка, изкачиха върха на свободата, връх Кръста над Симитли Деца от с. Крупник събраха пари за възрастна жена В Железница почетоха покровителя на пчелите Откриват Център за настаняване от семеен тип за хора с деменция в село Железница На Бабинден с красивите млади майки от Долно Осеново Откриха Център за информация и услуги в Симитли Отриха Център за информация и услуги в Симитли Мечка пребори кмета на Симитли Ескалира положението на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“

 

Прегледи за остеопороза предстоят в Симитли. Срещу 10 лева симитличани ще бъдат преглеждани с нов американски остеометър. На 19 септември от 9 до 12 часа в Пансиона специалистът-ревматолог д-р Луканов ще изследва костната плътност с американски ултразвуков апарат. Ще прави и консултации, както и ще дава препоръки за профилактика и лечение на заболяването остеопороза. За записвания на място в Пансиона или на телефон 0882444751- Гергана Боянска.

 

Ако имате и ставни проблеми, ще има и ревматологична консултация срещу 15 лева.

 

Остеопорозата е заболяване с висока социална значимост. Обикновено липсват симптоми, които да мотивират хората да се изследват активно и това е проблем, защото тихо костната система отслабва и в един момент при лека травма може да последва счупване.

 

Подходящи за изследване са особено жени над 40 години, така и мъже над 50 години.

E79 News
Тагове:

Коментари: