.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.09.2019 18:42

Коментари 0 / Видяна 472

Огромен пожар край Атина

Още по темата: Опасност от пожари в Благоевградско, бъдете внимателни! 14 дка иглолистна гора са унищожени при пожар над хижа Пожар гори край автомагистрала „Струма” в района на село Дамяница (ОБНОВЕНА) Продължава борбата с горския пожар край с. Дълбоки, включи се и военна техника Два пожара са възникнали в горски местности край селата Светлина и Дълбоки Голям пожар горя в ниви в Старо Струмско Висок риск от пожари! Не палете огън в гората и в близост до нея, призовават от ЮЗДП Пожар изпепели къща на възрастно семейство във Враца Дърводелски цех горя в петричкото село Рупите Мълния изпепели къща в с. Цапарево

Голям пожар е избухнал в ранния следобед в района на Саронида в източната част на региона Атика, на около 50 км от центъра на гръцката столица, предаде БГНЕС.

 

Това е район, който не е гъсто населен, но заради огъня, се е наложило частична евакуация.

 

От общината изпратили чрез Facebook призив към гражданите да напуснат домовете си, а според гръцките медии, на 112 жители е била оказана спешна помощ в района, където избухнал пожарът.

 

Кметът на Сароникос, община Саронида, също изпратил апел за евакуация чрез гръцката телевизия Sky.

 

„Вятърът е силен, с много висока интензивност, огънят гори в населени места. Моля, помогнете ни и кажете да се евакуира района“, каза кметът на Сароникос Петрос Филипу по телевизията.

 

По решение на гръцката полиция е затворена за движение част от пътя Атина-Сунио, минаващ през засегнатия от пожара район.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN