.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.09.2019 16:09

Коментари 0 / Видяна 276

Предприети са мерки за безопасността на учениците по време на учебната година

Още по темата: Денят след изборите неучебен, но присъствен за учителите и учениците 20 български ученици с шанс за стипендия за обучение в САЩ Проф. Анастас Герджиков е единственият кандидат за нов ректор на СУ Днес изтича срокът за отпускане на еднократна помощ за първокласници Шофьори с изтекли документи и без преминат психотест превозват ученици Българската академия на науките чества 150 години от създаването си Нова програма за ученици на министерството среща образованието и науката Проговори преподавателката, ударила ученичка с чин Красимир Вълчев за ударената ученичката: Това е проява за дисциплинарно уволнение Кои ще са топ професиите през следващите 15 години в България?

 За да се избегнат рискови ситуации и да се гарантира сигурността на децата, които са активни участници в движението служители на ОДМВР – Кюстендил, установиха контакти с училищните и местни власти и набелязаха мерки за безопасност.

 

С представителите на общините/кметствата са направени прегледи на пътната маркировка и знаковото стопанство, осветлението и средствата за принудително намаляване на скоростта в училищните райони, на безопасността на входовете на учебните заведения и прилежащите им дворове.

 

Извършват се охранителни проверки на сградите на училищата и детските градини, с директорите им се обсъждат мерки за физическата защита, начините на охрана, пропускателния режим, недопускането на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година.

 

Уточнени са  начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управления.

 

В първия  учебен ден, тази година на 16 септември, полицейското присъствие в районите на училищата ще бъде засилено.

 

Направени са графици, чрез които ще се осигури дежурство на полицейски сили в пиковите часове, когато децата отиват или се връщат от училище.

 

Полицаите ще подпомагат безопасното движение и пресичане на децата и техните придружители.

 

Ще бъде проведена и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ – 23 – 29 септември, тогава ще бъде обявена и Седмица за превенция на детската пътна безопасност.

 

Предстои да бъдат изготвени и графиците за посещенията на полицейски служители за изнасяне на беседи в часовете на класа.

През Новата  учебна година ще се осигури полицейско присъствие, с превантивен ефект, преди и в края на учебните часове.

 

Планирани са специализирани полицейски операции в питейни и увеселителни заведения, с цел недопускане присъствието на малолетни  и непълнолетни в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на деца.

 

Планиран е контрол на търговските обекти в близост до детски и учебни заведения за недопускане продажбата на забранени изделия.

 

От началото на годината до 11 септември 2019 г. на територията на област Кюстендил са регистрирани общо 63 тежки катастрофи, с 8 убити и 71 ранени граждани.

 

За същия период на миналата година произшествията са били 47, с 5 убити и 54 ранени граждани.Сред пострадалите е 1 дете, което е било пътник в автомобил.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN