.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.09.2019 14:42

Коментари 0 / Видяна 938

Втори ден Дипломатическият корпус е на посещение в Благоевград

Още по темата: НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград Паметник на бездомното куче „цъфна“ в Благоевград Поискаха оставката на зам.-кмета по култура в Община Благоевград Благоевградската общественост почете 144 години от смъртта на Георги Измирлиев - Македончето Калъмбов продава хотел за баснословна сума Безвремието, което убива Благоевград Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19

 

Днес бе вторият ден от посещението на представители на дипломатическите мисии и на международни организации в България.

 

Дипломатите посетиха базата на Югозападния университет край Бачиново, където бяха приветствани от кмета  на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, областния  управител Бисер Михайлов, председателя на Общински съвет Радослав Тасков, заместник кмета по култура и хуманитарни дейности  Христина Шопова.

 

 Ректорът проф.д-р Борислав Юруков ги запозна с историята на ЮЗУ „Неофит Рилски”, както и със съвременните достижения в обучението на студентите на  университета в областния център.

 

Визитата на Дипломатическия корпус продължи с обиколка на старинния квартал Вароша, където научиха повече за историята на Благоевград, разгледаха родната къща на Георги Измирлиев-Македончето, която е с автентично запазена подредба и имаха възможност да разгледат рисунките и творбите на децата от Центъра за творческо развитие на децата.

 

Дипломатите и представителите на мисии и организации останаха изключително впечатлени от най-новата експозиция в Регионален исторически музей Благоевград, а Малгожата Гребска- Кулов , ръководител на археологическия екип, ги запозна с намерените находки по долината на р. Струма датиращи от 8-6 хилядолетие п.н.е.

 

Обиколката завърши в наскоро открития Дом на младостта, където кметът д-р Камбитов благодари на дипломатическите представители и им пожела скоро отново да се завърнат в нашия прекрасен град.

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари: