18 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.09.2019 11:34

Коментари 0 / Видяна 948

За първи път в Благоевград! Непрофесионални актьори играят Шекспир

Още по темата: Детският спектакъл „Летящата принцеса” стартира НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2019 в Благоевград НОЩ НА ТЕАТРИТЕ превзема Благоевград Стартира кампания за събиране на храни в полза на семейства в нужда Кметът Румен Томов с първо интервю за Е 79 Областна администрация Благоевград посрещна своите „Мениджъри за един ден“ С тържествен концерт Народно читалище „Никола Й.Вапцаров – 1866“ – Благоевград почетоха паметта народните будители Спектакълът "Вапцаров: Песни за човека” събира на една сцена двадесет и трима актьора начело с доайените на театъра в Благоевград Благоевград почете народните будители Река Благоевградска Бистрица пресъхна Дейност на местата за настаняване в област Благоевград през август 2019 година

5 жени и 1 мъж- всеки от тях с различна професия, начин на живот и възраст.

 

Деси, Ива, Мария, Милена, Снежи и Ники ще влязат в ролите на Макбет, Лейди Макбет, Ричард 3, Лейди Ана, Дойката и Жулиета.

 

За 2 месеца те научиха текстове, научиха и какво е да бъдеш под светлините на прожекторите. За първи път в Благоегврад непрофесионални актьори над 25 г. превземат театралната сцена с "Играем Шекспир".

 

Група Адмиралтейци към Школа Ер Малък, част от семейството на Драматичен театър "Проф. Енчо Халачев" излиза пред публика на 14 септември от 18:30 часа в зала на Военен клуб- Благоевград.

 

Поради големия интерес от страна на публиката, постановката ще бъде изиграна и от 19:30 часа.

 

Идеята е на директора на театъра Бранимир Митов. "Групата се формира много бързо, може би за 2- 3 дни, след като бях публикувал идеята в социалните мрежи.

 

Започнахме репетиции почти веднага. Шестима сериозни души отделяха по 2 часа, 2 дни от седмицата си, понякога и повече, за бъдат някой друг, в друго време-наистина и да разберат какво е театъра за тях.

 

Оказа се, че той означава много", сподели режисьорът на "Играем Шекспир" Бранимир Митов.

 

А ето какво споделиха участниците в школата по актьорско майсторство,ден преди премиерата:

"Това е една от най- съкровените ми мечти! Благодаря на Бранимир Митов, че я превърна в реалност", споделя Ива.

 

"Това беше голямо предизвикателство, а цялата група ме научи на много", допълва Снежи. "Щастлива съм, че в Благоевград има школа по актьорско майсторство за възрастни, които не са професионалисти, но обичат театъра и искат да опознаят себе си, поставяйки се в различни роли", казва Милена.

 

"Сцената е предизвикателство за личността, тя е трамплин за преодоляване на страховете ни", категорична е Мария. "Аз?! Актьор? Никога не съм вярвал, но се доверих на Брано и не съжалявам", казва пък единственият мъж в групата- Ники.

 

„Възхищавам се на дъщеря ми всеки път, когато тя излезе на сцената, тъй като играе в школата на Бранимир Митов от години. Никога обаче не съм си представяла, че сега тя ще бъде в публиката, за да ме подкрепя”, споделя Деси.

 

За едно, всичките, шестима актьори са категорични- „Няма невъзможни неща, стига да вярваш и работиш, те да се случат!”

Остава най- трудното предизвикателство пред група Адмиралтейци- да излязат на сцената и да оставят публиката без дъх!

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.63 BGN