.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.09.2019 10:50

Коментари 0 / Видяна 374

Напълно обновено е вътрешно отделение на болницата в Разлог

Още по темата: Отбелязаха празника Бабинден с бабино хоро в разложкото село Баня Кметът на Добринище с подарък за най – малките жители Звездите на Народния театър гостуват в Разлог Десетокласничка събра в книга старинни диалектни думи и истории на възрастни хора от Разлог Ръст на туристите в Разлог отчете кметът Красимир Герчев на среща с Ангелкова Кукерска група с. Бачево с масово участие на фестивала "Симитлия- древната земя на кукерите" 2020г. 3 млн.лв. ще струва на община Разлог новата писта и лифт на Кулиното Заповед на кмета Герчев слага край на извозване на минерална вода от с. Баня Търсят с багер Богоявленския кръст в разложкото с. Баня Hа Богоявление (Йордановден), Светият кръст в Разлог бе изваден от 36-годишния Боян Василев

В процес на изпълнение е газифицирането на цялата болница със средства на общината

 

Днес официално прерязаха лентата на поредната инвестиция в здравната инфрастуктура в община Разлог.

 

Средствата за ремонт и пълна реконструкция на медицинското звено са осигурени от общинската хазна.

 

Всички стаи са реновирани, разширени вратите за свободното и безпроблемно преминаване на пациенти с колички и специлизирани легла.

 

Извършено е цялостно обновяване и освежаване на стаите за лежащо болни, смяна на дограма и монтиране на специализирана антибактериална настилка в стаите, както и направа на допълнителна стая и подмяна на ел. инсталация.

 

Отделението е не само с нова визия, но и осигурена модерна, удобна и функционална среда за лечение на болните.

 

В процес на изпълнение и на още една важна инвестиция в болницата в Разлог - газифициране на МБАЛ отново със средства от община Разлог.

 

Газификацията на болницата ще доведе до двоен ефект - не само намаляване на фините прахови частици от употреба на друг вид гориво, но и икономия на ресурс и рационално ползване на енергията.

 

Така извършените планирани действия за подмяна начина на отопление, подмяна на дограма и саниране ще доведат до изпълнение на едно от водещите ни намерения за цялостна подмяна на стандарта на здравното заведение в Разлог.

 

Завеждащият на Вътрешно отделение д-р Валентин Пелтегов информира, че извършеният ремонт е от огромно значение за подобряване на качеството на лечение и обслужване за болните във Вътрешно отделение. Болницата в Разлог е лечебно заведение, което се ползва от повече от 60 000 жители на четири общини - Разлог, Банско, Белица и Якоруда.

 

"Годишно през Вътрешно отделение, което можем да наречем "гръбнакът" на МБАЛ Разлог преминават около 1 200 пациенти, от които голяма част и по спешност. С обновяването и разширението на стаите се надяваме да отговорим още по-качествено на нуждите на пациентите. Тук в това отделение се генерират много сложен профил от диагнози" , коментира още д-р Пелтегов. Осигурени са 12 пътеки финансирани по НЗОК - по сърдечно-съдови болести, пулмология и нефрология, както и ендокринология.

 

Ръководството на община Разлог има ясна цел и програма за модернизиране и подобряване условията за лечение и обслужване на болните в МБАЛ Разлог. Вложени са много инвестиции в инфраструктурата, в медицинската техника, модернизирането на отделенията и мн. други.

 

Със средства от предсъединителните фондове и със средства на общината се повиши значително качеството на медицинските услуги на МБАЛ Разлог. Поетапно през последните години със средства от общината бяха ремонтирани Детско отделение, Родилно и АГО отделение, Хирургично отделение, и това , което остава е Неврологично отделение и кухненския блок на здравното заведение. Съвместно с ръководството обмисляме програма за привличане на медицински кадри.

 

На събитието днес - откриване на обновеното Вътрешно отделение присъства председателят на общинския съвет д-р Мария Копанарова, д-р Божидар Велев управител на МБАЛ Разлог, д-р Радка Божикова завеждаща Родилно и АГО отделение, д-р Христо Георгиев завеждащ Хирургично отделение, както и лекари от Неврологично, отделение д-р Радко Тумбев завеждащ отделение по физиотерапия и рехабилитация, медицински работници.

 

Водосвет отслужи отец Димитър Белчин.

 

Община Разлог направи специален подарък на отделението - икона на св. Богородица - с пожелание да носи закрила и упование на болните, техните близки и всички работещи във Вътрешно отделение на МБАЛ Разлог.

E79 News
Тагове:

Коментари: