.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.09.2019 10:23

Коментари 0 / Видяна 258

59 партии и 7 коалиции на местните избори през октомври

Още по темата: Как да гласувате на местния вот, ако личната ви карта е изгубена, открадната или повредена? ДАНС влезе в община Кочериново, проверяват адресните регистрации преди изборите Д-р Владимир Таковски: „Борбата на идеологии в Общински съвет отстъпи място на борбата за блокове, улици и поръчки. Дано избирателят да отсее качествените кандидати, които наистина заслужават подкрепата му!“ По-високо възнаграждение за членовете на секционните комисии на местния вот Какво да правите при сгрешена бюлетина Извозват изборните книжа за местния вот към населените места в страната Новите лица в политиката! Венцислав Калайджиев: „Подготвен съм да работя за Благоевград!“ Разцепление в Коалиция „Демократична България – Обединение” -Благоевград малко преди изборния ден Бюлетините за изборния ден пристигнаха в Благоевград (Снимки) Проблемът с паркирането в кв. „Запад“ на дневен ред за Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО)

59 партии и 7 коалиции са регистрирани за местните избори през октомври.

 

Това съобщи на пресконференция вчера говорителят на ЦИК Александър Андреев. 

 

Той поясни, че общо 64 партии и осем коалиции са подали заявления, но изборната администрация е отказала регистрация на 5 партии и 1 коалиция заради несъответствия в документацията.

 

На 16 септември изтича срокът, в който партии и местни коалиции и инициативни комитети могат да се регистрират в общинските избирателни комисии.

 

Гражданите на държави членки на Европейския съюз могат да заявят желание да бъдат вписани в избирателните списъци и да гласуват на местния вот. Тези, които на предходните избори са били включени в списъците, няма нужда да подават заявление за включване.

 

На 27 септември започва предизборната кампания за местните избори 2019 година. След това на 12 октомври изтича последният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес; избирателите с трайни увреждания могат да поискат да гласуват в подвижна избирателна кутия.

 

На 25 октомври е краят на предизборната кампания.

 

И на 27 октомври ще гласуваме за кмет и общински съветници в населеното ни място.

 

Изборният ден ще започне в 7 сутринта и ще завърши в 20 часа, като правото на глас се упражнява само с хартиена бюлетина.

E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN