.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.09.2019 10:23

Коментари 0 / Видяна 324

59 партии и 7 коалиции на местните избори през октомври

Още по темата: Започва изплащането на възнагражденията на членовете на СИК-Благоевград Няма информация за тежки нарушения в изборния процес Трима се кандидатират за председател на ОбС - Сандански Равносметката от вота - 95 досъдебни производства, отчете МВР-шефът Кмет спечели 14-ти пореден мандат В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило ГЕРБ ще анализира резултатите от местния вот ЦИК обяви избирателната активност на втори тур Становище във връзка с изявление в СМО на г-н Андон Тодоров Кандидат за общински съветник в Благоевград оспори в Административен съд – Благоевград резултата от изборите за общински съветници в община Благоевград

59 партии и 7 коалиции са регистрирани за местните избори през октомври.

 

Това съобщи на пресконференция вчера говорителят на ЦИК Александър Андреев. 

 

Той поясни, че общо 64 партии и осем коалиции са подали заявления, но изборната администрация е отказала регистрация на 5 партии и 1 коалиция заради несъответствия в документацията.

 

На 16 септември изтича срокът, в който партии и местни коалиции и инициативни комитети могат да се регистрират в общинските избирателни комисии.

 

Гражданите на държави членки на Европейския съюз могат да заявят желание да бъдат вписани в избирателните списъци и да гласуват на местния вот. Тези, които на предходните избори са били включени в списъците, няма нужда да подават заявление за включване.

 

На 27 септември започва предизборната кампания за местните избори 2019 година. След това на 12 октомври изтича последният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес; избирателите с трайни увреждания могат да поискат да гласуват в подвижна избирателна кутия.

 

На 25 октомври е краят на предизборната кампания.

 

И на 27 октомври ще гласуваме за кмет и общински съветници в населеното ни място.

 

Изборният ден ще започне в 7 сутринта и ще завърши в 20 часа, като правото на глас се упражнява само с хартиена бюлетина.

E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: