.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.09.2019 09:08

Коментари 0 / Видяна 500

Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации бяха посрещнати от кмета д-р Атанас Камбитов в Благоевград

Още по темата: Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград Започна дезинфекция на автобусните спирки и улици в Благоевград Подаването на заявления за приема на деца в детските градини в Благоевградско се отлага с 30 дни Кметът Томов свиква спешно кризисния щаб Христо Михалков е новият началник-отдел "Социална политика"

Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации пристигнаха в Благоевград.

 

Те бяха тържествено посрещнати на площад „Георги Измирлиев“ от кмета на общината д-р Атанас Камбитов и от областния управител Бисер Михайлов. Визитата, която е в рамките на два дни, е организирана със съдействието на Министерството на външните работи.

 

“Изключително ми е приятно да Ви поздравя с „добре дошли“ в Благоевград – столица на Пиринския край!

 

Този край, който вчера посетихте и имахте възможността да се убедите в красотата, очарованието и разнообразието му.

 

Вашето посещение събужда много хубави спомени в мен и в моите съграждани.

 

Преди 32 години Благоевград беше основно променен, изграден с нов облик. Причината бе именно посещението на т.нар. Дипломатически корпус, представители на дипломатически мисии в България. 

 

Тогава бе направен и площадът, на който се намираме, и целият този комплекс“, каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

 

Той припомни, че неотдавна площад „Георги Измирлиев“ бе обновен.

 

„Само преди една година напълно реновирахме цялото това пространство със средства от Оперативните програми. Запазихме визията, като израз на благодарност, признателност към хората, преди нас. Когато течеше ремонтът се шегувах, че това е това е Втори корпус в Благоевград. Ето, че Вие сте тук, това е факт!

 

Сигурен съм, че ще усетите младежкия дух на града. Неслучайно мотото на Благоевград е „Древен и Модерен“.

 

Древен с историята си, датираща от Римската империя и Модерен с университетите и хилядите млади хора. Ще почувствате пъстротата на традициите, обичаите и богатството на културния живот. Благодаря Ви за визитата!

 

За нас е чест!“, каза още в приветственото си слово кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

 

Специално за посещението на дипломатите бе подредена и фотоизложба, включваща кадри от  пристигането на Корпуса в края на 80-те години на миналия век.

 

Вчера делегацията имаше възможност да се наслади и на творчеството на Ансамбъл „Пирин“.

 

Творците изнесоха специално подготвена музикално-танцова програма. Непосредствено след това дипломатите посетиха храм „Въведение Богородично“, където бяха посрещнати от Негово Високопреосвещенство неврокопски митрополит Серафим.

 

Посещението в Благоевград е с опознавателна цел, в основата на която е представяне на външнополитическите приоритети и запознаване с туризма, икономиката, образованието, културата и местното самоуправление.

 

Дипломатите ще останат в Благоевград и днес, когато ще разгледат културно-исторически обекти в града.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: