19 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.09.2019 19:05

Коментари 0 / Видяна 1054

Благоевград посрещна Дипломатическия корпус

Още по темата: Детският спектакъл „Летящата принцеса” стартира НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2019 в Благоевград НОЩ НА ТЕАТРИТЕ превзема Благоевград Стартира кампания за събиране на храни в полза на семейства в нужда Кметът Румен Томов с първо интервю за Е 79 Областна администрация Благоевград посрещна своите „Мениджъри за един ден“ С тържествен концерт Народно читалище „Никола Й.Вапцаров – 1866“ – Благоевград почетоха паметта народните будители Спектакълът "Вапцаров: Песни за човека” събира на една сцена двадесет и трима актьора начело с доайените на театъра в Благоевград Благоевград почете народните будители Река Благоевградска Бистрица пресъхна Дейност на местата за настаняване в област Благоевград през август 2019 година

 

След 32 години, представители на дипломатическите мисии и на международни организации в България отново бяха посрещнати в  Благоевград.

 

Посещението им е  част от обиколка с цел запознаване с туризма, икономиката,културата и местното самоуправление и е организирано със съдействието на Министерството на външните работи.

 

Гостите бяха посрещнати на площад „Георги Измирлиев” от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, областния управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник кметовете Христина Шопова, Иво Николов и Емилия Тунева.

 

 

 

 

След краткото приветствено слово на кмета д-р Камбитов, дипломатите имаха възможност да се насладят на изкуството на Ансамбъл „Пирин” и да се докоснат до магията на Пиринския фолклор.

 

Визитата продължи с посещение на храма „Въведение Богородично”, където представителите на дипломатическите мисии и организации бяха посрещнати от благоевградските свещеници и лично от н.п. Неврокопския митрополит Серафим.

 

 Посещението ще продължи и през утрешния ден, когато дипломатите ще имат възможност да се запознаят с още от историята и културата на Благоевград и Пиринския край.

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.63 BGN