.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.09.2019 19:05

Коментари 0 / Видяна 1322

Благоевград посрещна Дипломатическия корпус

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

След 32 години, представители на дипломатическите мисии и на международни организации в България отново бяха посрещнати в  Благоевград.

 

Посещението им е  част от обиколка с цел запознаване с туризма, икономиката,културата и местното самоуправление и е организирано със съдействието на Министерството на външните работи.

 

Гостите бяха посрещнати на площад „Георги Измирлиев” от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, областния управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник кметовете Христина Шопова, Иво Николов и Емилия Тунева.

 

 

 

 

След краткото приветствено слово на кмета д-р Камбитов, дипломатите имаха възможност да се насладят на изкуството на Ансамбъл „Пирин” и да се докоснат до магията на Пиринския фолклор.

 

Визитата продължи с посещение на храма „Въведение Богородично”, където представителите на дипломатическите мисии и организации бяха посрещнати от благоевградските свещеници и лично от н.п. Неврокопския митрополит Серафим.

 

 Посещението ще продължи и през утрешния ден, когато дипломатите ще имат възможност да се запознаят с още от историята и културата на Благоевград и Пиринския край.

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN