.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.09.2019 15:56

Коментари 0 / Видяна 346

Проведе се редовното заседание на Академичния съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Още по темата: Забавен шоу спектакъл дава старт на Националния студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Ултрамаратонецът Тодор Димитров се срещна със студенти и преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Българинът пробягал 5000 км за 51 дни Тодор Димитров се среща със студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ Студент от Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“ с две награди от национален музикален конкурс Факултетът по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“ обявява прием в нова специалност С обновена концертна зала Факултетът по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“ посреща новите студенти Тържествено бе открита новата академична 2019/2020 г. в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Ректорът на ЮЗУ: Знанието е ключов фактор за социално-икономическото развитие Председателят на ОБС - Благоевград Радослав Тасков присъства на откриването на новата учебна година в ЮЗУ "Неофит Рилски" Югозападният университет в Благоевград посреща тържествено новите си студенти

 

На редовното заседание на Академичния съвет на Югозападния университет „Неофит Рилски“, състояло се вчера, бяха приети промени на Вътрешните правила за развитие на академичния състав, свързани с процедурите за кадрово израстване на членовете на академичния състав. Гласувани бяха и изменения в Правилника за организация на работната заплата, свързани с отчитане натовареността в дистанционна форма на обучение.

 

По време на заседанието, по предложение на Правно-историческия факултет и Филологическия факултет, Академичният съвет взе решение за присъждане на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на проф. Карл Казер от Университета в Гарц, Австрия.

Академичният съвет гласува Учебният театър към Факултета по изкуствата да запази името си и да се представя като Студентски експериментален театър „УСЕТ“. Единодушно бе взето решение репетиционната зала в Учебен корпус № 8, предоставена на Факултета по изкуствата, да носи името на проф. Венцеслав Кисьов.

 

След заседанието се проведе работна среща, на която присъстваха членовете на Академичния съвет, деканите на факултетите и ръководителите на катедрите в ЮЗУ „Неофит Рилски“, на която бяха  презентирани възможностите за обучение с мобилни технологии.

 

В началото на срещата проф. д-р Борислав Юруков обяви официално, че ще се кандидатира за втори мандат на предстоящите избори за ректор на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

 

Отчитайки съвременните тенденции в развитието на дигиталните технологии и високоскоростен достъп до Интернет, ректорът проф. д-р Борислав Юруков, заедно с длъжностни лица от IT отдела на университета, представи идеята си за предоставяне на мобилно устройство с набор от приложен софтуер и с бърза мобилна Интернет връзка на всички членове на академичния състав, които са на основен трудов договор.

 

Таблетите, които ще получат преподавателите от Югозападния университет, ще им помогнат да изпълняват още по-качествено и надеждно служебните си задължения от всяка точка на България. Ректорът отчете, че материалното обезпечение само по себе си не е достатъчно, а трябва да се придобият нови умения и знания. За постигането на тази цел след началото на учебната година ще бъде организиран специализиран курс за повишаване на цифровите компетенции на академичния състав.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN