.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.09.2019 15:00

Коментари 0 / Видяна 432

В местните избори ще участват 59 партии и седем коалиции

Още по темата: Д-р Владимир Таковски: „Борбата на идеологии в Общински съвет отстъпи място на борбата за блокове, улици и поръчки. Дано избирателят да отсее качествените кандидати, които наистина заслужават подкрепата му!“ По-високо възнаграждение за членовете на секционните комисии на местния вот Какво да правите при сгрешена бюлетина Извозват изборните книжа за местния вот към населените места в страната Новите лица в политиката! Венцислав Калайджиев: „Подготвен съм да работя за Благоевград!“ Разцепление в Коалиция „Демократична България – Обединение” -Благоевград малко преди изборния ден Бюлетините за изборния ден пристигнаха в Благоевград (Снимки) Проблемът с паркирането в кв. „Запад“ на дневен ред за Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) Д-р Владимир Таковски беше отличен като „Лекар на годината“ от Българския лекарски съюз Адвокат Мартин Бусаров: "Очакваме изборните бюлетини в Благоевград утре"

 

В местните избори ще участват 59 партии и седем коалиции, съобщи пред журналисти Александър Андреев, член и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК).

 

Регистрацията на партии и коалиции приключи на 11 септември. В законовия срок са подадени заявление от 64 партии и осем коалиции. От тях са регистрирани 59 партии и седем коалиции като е отказана регистрацията на пет партии и една коалиция, защото документите им не съответстват на решенията на ЦИК или пък броя на подкрепящите ги са по-малко от нужните 2500.

На миналите местни избори през 2015 година са участвали 74 формации - 71 партии и три коалиции при подадени документи от 81 партии и три коалиции, припомни Андреев.

 

 

В ЦИК досега са постъпили три сигнала и девет жалби, съобщи още Андреев.

 

Сред основните принципни решение на ЦИК е решение 993 за контрол по отпечатването на бюлетините за произвеждане на изборите. Решение 1055 е за броенето на преференциите и процедурата за броене и нанасяне на данните в протоколите. Когато не е отбелязана преференция в бюлетината, тя отива в полза на водача на съответната листа, припомни Андреев.

 

На 16 септември изтича срокът, в който партии, местни коалиции и инициативни комитети могат да се регистрират в общинските избирателни комисии. На тази дата гражданите на Европейския съюз (ЕС), които отговорят за активно избирателно право, могат да заявят желанието си да бъдат вписани в избирателните списъци. Тези граждани на ЕС, които вече са вписани в избирателните списъци, не е нужно да подават заявление, освен ако не са се отписвали, посочи Андреев.

Автор: БТА, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN