.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.09.2019 12:33

Коментари 0 / Видяна 492

Община Благоевград за поредна година се включва в Националната кампанията „Да изчистим България заедно”

Още по темата: Лина Ангелова вече кадрува в Камерна опера – Благоевград Ще бъдат ремонтирани част от клетките в благоевградския зоопарк Кметът Томов откри обновената сграда на Пето СУ „Георги Измирлиев“ – Благоевград Закриват дирекции и отдели в община Благоевград Няма да има увеличаване на местните данъци и такси в община Благоевград за 2020г. Новите социалните жилища в Благоевград остават празни… засега Сезират прокуратурата за харчовете по„Франкофоли“ в Благоевград По-ниска такса за детски градини и помощ за трето дете в Благоевград Днес обсъждат проектобюджета на Община Благоевград за 2020-та Избират най - оригиналното детско писмо до Дядо Коледа в Благоевград

 

Община Благоевград ще се включи в продължението на кампанията „Да изчистим България за един ден“, стартирала през 2011 г. и организирана от БТВ.  

 

Желаещите да се включат в мащабната инициатива в Благоевград могат да го направят на 14 септември.  Инициативата е с начален час 08:00 и ще продължи през целия ден. Ще бъдат почиствани зони за отдих и спорт, детски площадки и местата покрай жилищните блокове, парк „Бачиново”, парк „Ловен дом”, както и дерето на река благоевградска Бистрица.

 

Призивът е да бъдем отговорни към природата, към пространствата около нас, към възпитанието на нашите деца, които да научим да опазват природата и обществените места чисти.

 

Представители на общинска администрация ще почистят коритото на река Благоевградска Бистрица, като ще започнат от долния мост на пазара и ще продължат в посока площад „Македония. Ще бъде обхванат още и районът на парк „Ловен дом“. 

 

И тази година Община Благоевград е подсигурила чували и ръкавици за събиране на отпадъци. Те могат да получени на12 и 13 септември между 09:00-17:00 часа в 510 стая на Община Благоевград.

 

Пълните чували с отпадъци да се поставят до контейнерите за битови отпадъци. За отдалечените места, където няма съдове  за битови отпадъци чувалите да бъдат събирани на едно място, от където ще бъдат извозвани поетапно.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.55 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.60 BGN