.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.09.2019 12:22

Коментари 0 / Видяна 450

Всички училища в Община Сандански са готови за първия учебен ден

Още по темата: Драматичен театър – Благоевград представя в Сандански спектакъла „Под манастирската лоза” по Елин Пелин Издъхна известният хирург от Сандански Темелко Шингаров Мъж падна във водите на река Санданска Бистрица, извадиха го изпочупен Сандански отбелязва 107 години от освобождението си с тържествена програма Рязаха автомобилни гуми в Сандански Вълци тормозят цяло село, местните се страхуват за живота си Есенно творчество навън обедини децата от Община Сандански Започва подготовката на културната програма на Община Сандански за календарната 2020 година Младши инспектор Ст. Манолев напусна системата на МВР - Сандански Есенни интересни занимания за малки и големи в Сандански

 

Общо 3592 ученици тръгват на училище на 16 септември в Община Сандански. От тях 341 са първокласници. За всички родители, подали заявление, е осигурена целодневна организация на учебния ден.

 

Сградният фонд на учебните заведения е в добро състояние, като всяко едно училище през лятната ваканция е извършило освежителни ремонти на класни стаи, коридори, физкултурни салони, кабинети и дворни пространства. Летните ремонтни действия в училищата ще бъдат приключени до началото на новата учебна.

 

Основен ремонт бе извършен на библиотеката в III ОУ „Христо Ботев“. В момента се строи нов училищен стол за хранене за учениците от I ОУ „Св. Климент Охридски“, които са на целодневно обучение. До края на годината предстои да бъде реализиран и проекта за ново училищно оборудване на училището.

 

В детските градини в първа възрастова група ще влязат 300 деца, родени през 2016 г. Общият брой на децата в общинските детски градини е 1442. Основни ремонти се извършват във ДГ „Радост“-филиал с. Поленица и ДГ „Здравец“-филиал „Лилия“.

 

Дигитализацията трябва да навлезе в образователния процес. Облачните технологии трябва да бъдат въведени в училищата, за което е необходимо да се използват интерактивни средства, електронни дневници и други форми за дигитализация.

 

И през тази учебна година всички основни училища на територията на град Сандански ще изучават СИП – религия.               

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN