.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.09.2019 10:30

Коментари 0 / Видяна 202

Медиците ще протестират и днес пред парламента

 

Продължават протестите на медицинските работници. Представители на цялото лекарско съсловие - сестри, лаборанти, акушерки и фелдшери настояват за стартово възнаграждение от две минимални работни заплати и по-добри условия на труд, съобщи NOVA.

 

Този път те разпъват палатка при Народното събрание, за да говорят с депутатите лично, след като исканията им не са чути от март месец. Според тях обещаните 950 лв. заплата в сектора не са факт.

 

Към този момент липсват около 30 000 медицински сестри в сферата на здравеопазването.

 

 

Палатките ще се превърнат в своеобразна чакалня за депутати. Медицинските сестри искат директно да отправят своите въпроси към тях.

 

Медиците са категорични, че исканията им не опират само до заплатите. „Настояваме за промяна на цялата система на здравеопазването, защото самото финансиране на болниците според нас е неправилно. Принуждават ни да зависим от работодатели и от преминал брой пациенти по клинична пътека. Това за нас не е нормално”, коментира Мая Илиева, организатор на протеста. Тя е категорична, че отпуснатите допълнителни 50 млн. лева за здравеопазване не са отишли за заплати на медицинските специалисти.

 

Медицинска сестра от Пазарджик пък обясни, че в областта заплати над 950 лева получават само специалистите в спешните центрове.

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари: