.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.09.2019 09:33

Коментари 0 / Видяна 454

Днес Църквата почита Св. Теодора

Още по темата: Днес е Черешова задушница, почитаме паметта на мъртвите Днес е имен ден за имената, които значат “божи дар” Днес имен ден имат всички с хубавите имена… Спасовден е! Изневерите са разрешени! Днес почитаме Възнесение Господне – Спасовден Празник е! 929 души в Благоевград честват имен ден днес Красиви имена празуват днес Празник е! Ето кой има имен ден Летен Никулден е Празнуваме Гергьовден

 

На 11 септември православната църква почита паметта на Света Теодора Александрийска.

 

Теодора се родила в град Александрия. Омъжила се за добър човек. Животът на младите съпрузи протичал в мир и благополучие, но младата жена била изкушена и съгрешила с прелюбодеяние.

 

 Веднага след това тя осъзнала греха си тя отишла при позната игуменка в близък девически манастир. След разговора с нея решила да постъпи в мъжки манастир, където да се бори с изкушенията на плътта и да измоли прошка за своя тежък грях.

 

Мъчена от съвестта си и осъзнавайки своето грехопадение, тя приела Христа и дълго време изкупвала греха си в мъжки манастир, преоблечена като мъж. Светостта на монаха Теодор(така се прекръстила Света Теодора) просияла още приживе.

 

Тайната на Преп. Теодора Александрийска била разкрита едва след като предала Богу дух. Това станало в 472 година.

 

На 11 септември имен ден празнуват Теодора, Теди, Дора, Теодор, Тео.

E79 News
Тагове:

Коментари: