.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.09.2019 15:35

Коментари 0 / Видяна 598

Мечка уби конче край дупнишкото село Бистрица

Още по темата: Вандалска проява в Дупница заснета на камера поставена от общината Задържаха криминално проявен, задигнал пари и документи от автомобил в Дупница Закритото депо за отпадъци в Дупница продължава да се самозапалва 7 месеца затвор за син, заплашил да убие майка си с нож в Дупница Мечка уби конче край дупнишкото село Бистрица Полагат маркировка и мият на улиците в Дупница за 15 септември

 

Мечка нападна и уби конче на два месеца край дупнишкото село Бистрица. Инцидентът станал в местността Очеви ливади, която се намира близо до последните къщи в селото. Хората са притеснени от нападението на хищника и настояват да бъдат взети мерки, тъй като това не се случва за първи път.

 

Евгени Минев оставил конете си да пасат през нощта само на 800 метра от селото. Сутринта, когато отишъл да ги прибере, видял, че най- малкото конче било нападнато.

 

Подобен инцидент е станал преди дни и в село Самораново.

 

В близост до мястото, където е станал инцидентът, има екопътека, по която минават много туристи, но местните жители казват, че не се притесняват, защото са свикнали хищниците да слизат в близост до селото.

 

От ловната дружинка в Бистрица обясниха, че не могат да предприемат мерки и да организират хайка за хищника, понеже мечката е забранена за отстрел.

 

За проблема са информирани горските служители. А съветът на специалистите към стопаните е да не оставят животните си през нощта без надзор.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.29 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.62 BGN