16 Септмври 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7775 BGN 1 GBP = 2.1943 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.09.2019 14:27

Коментари 0 / Видяна 320

Министерството на транспорта предлага въвеждане на 8 нови пътни знака

Още по темата: Движението към ГКПП „Капитан Андреево“ е ораничено заради горящ ТИР Първите станции за зареждане на коли с водород тръгват до края на 2020 г. Актуалната пътна обстановка в Пиринско Очаква се засилен трафик в посока Гърция Тази есен ще бъдат пуснати нови 10 км от магистрала „Хемус“ Информация за трафика на граничните пунктове На Кръстовден: Пътни полицаи подпомагат трафика към местността “Кръстова гора” Пътната обстановка в област Благоевград Предлагат регламент за каране на електрически тротинетки Движението в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ ще бъде ограничено днес

 

Министерството на транспорта съвместно с МВР и Министерството на регионалното развитие  е изготвило проект на наредба за изменение и допълнение на Наредбата за сигнализация на пътищата с пътни знаци.

 

Сред знаците, които ще се въведат има предупредителни, които ще информират за задръствания или катастрофа. Предлага се и въвеждане на знак за намалена видимост, който ще предупреждава за отсечки с мъгла, дъжд или снеговалеж.

Въвеждането на нови предупредителни пътни знаци за временна организация на движението, които да сигнализират опасностите на пътя, се обуславя от необходимостта настъпването на пътнотранспортни произшествия да бъде предотвратено чрез изобразяването на съответната сигнализация на табели с променящо се съдържание съгласно Предупредителните пътни знаци могат да бъдат изобразявани на информационните табла от интелигентните транспортни системи, свързани с управлението на движението.

 

Предлага въвеждането на нови пътни знаци за сигнализиране на републикански пътища от платената пътна мрежа, чието използване изисква платена винетна или тол такса .

 

Предвидени са пътни знаци за зарядни станции за зареждане на електрически превозни средства и за водородни зарядни станции за зареждане на автомобили с гориво водород, с които съответно се информират участниците в движението за наличието на места за зареждане на автомобили с електричество или водород.

 

Пътните знаци в повечето държави от Европейския съюз са унифицирани съгласно разпоредбите на Виенската конвенция за пътните знаци и сигнали от 1968 г. и Европейското съглашение към нея. Включените в проекта на наредба нови пътни знаци са свързани с необходимостта от осигуряване на високо ниво на пътна безопасност, поради нарастването на трафика, въвеждането в експлоатация на нови пътища и пътни отсечки, внедряването на тол система и на интелигентните транспортни системи.

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 11.09.2019

1 USD =1.78 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.65 BGN