18 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.09.2019 14:27

Коментари 0 / Видяна 442

Министерството на транспорта предлага въвеждане на 8 нови пътни знака

Още по темата: Какви ще са тарифите на тол таксите и за кои пътища ще се плаща? Гъста мъгла се стеле автомагистрала "Тракия" Внимание шофьори - Мокри и хлъзгави са пътните настилки в Благоевград Откраднаха гориво от товарен автомобил на АМ "Струма" Младен Маринов призова за повече толерантност на пътя Тол системата няма да променя цената на винетките Младен Маринов призова за повече толерантност на пътя Взеха за месец книжката на шофьор, не показал документи на ТОЛ служители Над 43 000 шофьори са глобени от старта на акция Временни ограничения по АМ "Тракия"

 

Министерството на транспорта съвместно с МВР и Министерството на регионалното развитие  е изготвило проект на наредба за изменение и допълнение на Наредбата за сигнализация на пътищата с пътни знаци.

 

Сред знаците, които ще се въведат има предупредителни, които ще информират за задръствания или катастрофа. Предлага се и въвеждане на знак за намалена видимост, който ще предупреждава за отсечки с мъгла, дъжд или снеговалеж.

Въвеждането на нови предупредителни пътни знаци за временна организация на движението, които да сигнализират опасностите на пътя, се обуславя от необходимостта настъпването на пътнотранспортни произшествия да бъде предотвратено чрез изобразяването на съответната сигнализация на табели с променящо се съдържание съгласно Предупредителните пътни знаци могат да бъдат изобразявани на информационните табла от интелигентните транспортни системи, свързани с управлението на движението.

 

Предлага въвеждането на нови пътни знаци за сигнализиране на републикански пътища от платената пътна мрежа, чието използване изисква платена винетна или тол такса .

 

Предвидени са пътни знаци за зарядни станции за зареждане на електрически превозни средства и за водородни зарядни станции за зареждане на автомобили с гориво водород, с които съответно се информират участниците в движението за наличието на места за зареждане на автомобили с електричество или водород.

 

Пътните знаци в повечето държави от Европейския съюз са унифицирани съгласно разпоредбите на Виенската конвенция за пътните знаци и сигнали от 1968 г. и Европейското съглашение към нея. Включените в проекта на наредба нови пътни знаци са свързани с необходимостта от осигуряване на високо ниво на пътна безопасност, поради нарастването на трафика, въвеждането в експлоатация на нови пътища и пътни отсечки, внедряването на тол система и на интелигентните транспортни системи.

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.63 BGN