.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.09.2019 12:03

Коментари 0 / Видяна 442

И днес продължава научната кръгла маса „Пропаганда и власт в народната република“ в Регионален исторически музей – Благоевград

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

Регионален исторически музей – Благоевград, в партньорство с Катедра „История“ на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, организира научна кръгла маса: „Пропаганда и власт в народната република“ на 9 и 10 септември 2019 г.

 

Поводът е отбелязването на 75-тата годишнина от Деветосептемврийския преврат в България и 30 години от началото на демократичните промени. 

 

Докладите са в няколко тематични области: пропагандният апарат на тоталитарната комунистическа система и изграждането на нова идеологическа действителност; образи и символи от комунистическия идеал; култът към вожда и образът на врага „със или без партиен билет“; номенклатура и „работническо-селска власт“; съпротивата срещу властта - измерения на човешкото в човека. 

 

Участват специалисти в областта на най-новата история от академичните и музейните среди от цялата страна. 

 

Целта на кръглата маса е да развие дебат върху характеристиките на тоталитарната система и да представи пред обществеността съвременните научни достижения в изследването на най-новата история. 

 

Нейната актуалност се определя от разработката на проблема за свободата на човека като основно, осъзнато и неосъзнато право.

E79 News
Тагове:

Коментари: