16 Септмври 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7775 BGN 1 GBP = 2.1943 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.09.2019 12:03

Коментари 0 / Видяна 206

И днес продължава научната кръгла маса „Пропаганда и власт в народната република“ в Регионален исторически музей – Благоевград

Още по темата: С какви впечатления от Благоевград си тръгнаха дипломатите Втори ден Дипломатическият корпус е на посещение в Благоевград За първи път в Благоевград! Непрофесионални актьори играят Шекспир Продължава цялостно асфалтиране на улица „Брод“ в Благоевград Благоевград посрещна Дипломатическия корпус Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград представя детският спектакъл „Летящата принцеса” И днес продължава научната кръгла маса „Пропаганда и власт в народната република“ в Регионален исторически музей – Благоевград Заради асфалтиране на улица „Броди“ в Благоевград, паркирането е забранено до 13 септември Мъж, завит с чаршаф се разходи по АМ „Струма“ край Благоевград Десет фирми с дългове към община Благоевград

 

Регионален исторически музей – Благоевград, в партньорство с Катедра „История“ на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, организира научна кръгла маса: „Пропаганда и власт в народната република“ на 9 и 10 септември 2019 г.

 

Поводът е отбелязването на 75-тата годишнина от Деветосептемврийския преврат в България и 30 години от началото на демократичните промени. 

 

Докладите са в няколко тематични области: пропагандният апарат на тоталитарната комунистическа система и изграждането на нова идеологическа действителност; образи и символи от комунистическия идеал; култът към вожда и образът на врага „със или без партиен билет“; номенклатура и „работническо-селска власт“; съпротивата срещу властта - измерения на човешкото в човека. 

 

Участват специалисти в областта на най-новата история от академичните и музейните среди от цялата страна. 

 

Целта на кръглата маса е да развие дебат върху характеристиките на тоталитарната система и да представи пред обществеността съвременните научни достижения в изследването на най-новата история. 

 

Нейната актуалност се определя от разработката на проблема за свободата на човека като основно, осъзнато и неосъзнато право.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 11.09.2019

1 USD =1.78 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.65 BGN