.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.09.2019 21:05

Коментари 0 / Видяна 420

"Единна Русия" губи мандати, но запазва мнозинство в парламента на Москва

 

Управляващата в Русия партия "Единна Русия " губи мандати, но запазва мнозинство в парламента на Москва. Това сочи преброяването на бюлетините от местните избори в Руската федерация, които се проведоха вчера. Европейският съюз не призна изборите в анексирания Крим.

 

Според анализатори тактиката на руската опозиция е изиграла роля. Лидерът Алексей Навални призова към "умен вот" на местните избори, които се проведоха в 85 региона.

 

Гласуването в Москва се следеше особено внимателно заради недопуснатите опозиционери в надпреварата. От 45-местната московска Дума управляващата "Единна Русия" печели 25 места. Подкрепяните от нея кандидати се явиха като независими. Останалите места се заемат от комунисти, центристката партия "Яблоко" на Григорий Явлински и от лявата формация "Справедлива Русия".

 

На предишните избори кандидатите на "Единна Русия " спечелиха 40 от 45 места. Избирателната активност вчера в Москва е била близо 22 процента, по-ниска от тази в страната.

 

Окончателната средна избирателна активност в Руската федерация възлиза на 41.02 процента.

 

Назначеният от президента Путин губернатор на Санкт Петербург Александър Беглов печели изборите с почти 65 процента. Вчерашното гласуване се смятат за тест за парламентарните избори в Русия през 2021 година. Европейският съюз заяви, че не признава изборите в анексирания преди пет години Крим, така както не признава и присъединяването му към Руската федерация.

Според експерти преминалите в един ден избори са били не само едни от най-мащабните, но и едни от най-спокойните за последните години.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: