.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.09.2019 17:04

Коментари 0 / Видяна 884

Как в Симитли отбелязаха празника на града

Още по темата: Нов общински съветник положи клетва в Симитли Кмет и съветници се заклеха в Симитли Георги Павлов представи своята първа книга „Исторически разкази за село Градево" Митрополит Серафим прави първа копка на параклис на свято място край симитлийско село Прегледи за остеопороза в Симитли Симитли с 5 тона и половина по-чист На Кръстовден край Ракитна Изследват костите с нов ултразвуков апарат в Симитли Как в Симитли отбелязаха празника на града Симитли отбелязва своя празник с голям концерт на площада

 

Симитли празнува. И тази година, както винаги, на Малка Богородица. Празнува на светъл празник на новия площад, с почит към традициите и вперил поглед в бъдещето на модерна европейска дестинация.

 

Традиционно, празникът започна с Тържествена Света литургия в църквата „Рождество на Просвета Богородица“ в град Симитли, по обяд бе курбанът за здраве в двора на църквата, а вечерта бе официалният церемониал за празника и концертната програма.

 

Официалният церемониал за празника започна с празнично шествие, преклонение към предците на паметника „Лъвчето“. Кметът на община Симитли - Апостол Апостолов и управленският му екип, народният представител – Стефан Апостолов, общественици и много граждани положиха венец на признателност и преклониха глава пред подвига и героизма на предците си, освободители на родния край и родна България.

 

Мажоретен състав и духов оркестър поведоха празничното шествие, което тръгна от сградата на общината, прекоси центъра на Симитли и стигна до паметника „Лъвчето” в двора на църквата „Рождество на Пресвета Богородица”.

Малко след 18.00 часа националният химн озвучи централния площад и вдигнаха националния трибагреник, знамето на община Симитли и флага на ЕС.

 

Празничната феерия стартира с изпълненията на Ансамбъл „Веселие“ и мажоретен състав, със самодейците от общината, с талантливите деца и младежи от танцовите школи. За празника на Симитли пяха верният приятел на Симитли и общината Иван Дяков с неговата дъщеря Ивана Дякова, които изпяха любимите песни на симитличани и изненадаха публиката с 2 нови песни.

Любимката на всички Румяна Попова, повдигна на макс настроението на хората, които не спираха да играят на импровизирания дансинг на площада.

 

Кметът Апостол Апостолов поздрави съгражданите си и заедно със самодейците от общината изпя химна на Симитли, когато петнадесетминутна заря озари небето над площада.

 

Веднага след това, голямата балканска звезда – Амар Гиле, заедно с бенда си се качи на сцената и изпя всички любими сръбски хитове, специално за всички.Емануела, Криско, Денис Теофиков бяха изненадата за по-младите и до рано сутринта пяха и се веселиха заедно с публиката.

 

За първи път празника на града бе посрещнат на напълно обновен център. Площад „Септември“ е с чисто нов облик, присъщ на модерен европейски град, подобаващ на гостоприемството и топлотата на местните в Симитли и общината.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.29 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.62 BGN