.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.09.2019 17:04

Коментари 0 / Видяна 1244

Как в Симитли отбелязаха празника на града

Още по темата: Псуваш в Симитли – плащаш 1000 лв. глоба, и още.... С литургия на открито и курбан за вкъщи почетоха в аванс Свети Дух в Крупник Започва подаването на документи за детските градини в Симитли 200 се тестваха за коронавирус в Симитли Стотици родолюбци, със знаме в ръка, изкачиха върха на свободата, връх Кръста над Симитли Деца от с. Крупник събраха пари за възрастна жена В Железница почетоха покровителя на пчелите Откриват Център за настаняване от семеен тип за хора с деменция в село Железница На Бабинден с красивите млади майки от Долно Осеново Откриха Център за информация и услуги в Симитли

 

Симитли празнува. И тази година, както винаги, на Малка Богородица. Празнува на светъл празник на новия площад, с почит към традициите и вперил поглед в бъдещето на модерна европейска дестинация.

 

Традиционно, празникът започна с Тържествена Света литургия в църквата „Рождество на Просвета Богородица“ в град Симитли, по обяд бе курбанът за здраве в двора на църквата, а вечерта бе официалният церемониал за празника и концертната програма.

 

Официалният церемониал за празника започна с празнично шествие, преклонение към предците на паметника „Лъвчето“. Кметът на община Симитли - Апостол Апостолов и управленският му екип, народният представител – Стефан Апостолов, общественици и много граждани положиха венец на признателност и преклониха глава пред подвига и героизма на предците си, освободители на родния край и родна България.

 

Мажоретен състав и духов оркестър поведоха празничното шествие, което тръгна от сградата на общината, прекоси центъра на Симитли и стигна до паметника „Лъвчето” в двора на църквата „Рождество на Пресвета Богородица”.

Малко след 18.00 часа националният химн озвучи централния площад и вдигнаха националния трибагреник, знамето на община Симитли и флага на ЕС.

 

Празничната феерия стартира с изпълненията на Ансамбъл „Веселие“ и мажоретен състав, със самодейците от общината, с талантливите деца и младежи от танцовите школи. За празника на Симитли пяха верният приятел на Симитли и общината Иван Дяков с неговата дъщеря Ивана Дякова, които изпяха любимите песни на симитличани и изненадаха публиката с 2 нови песни.

Любимката на всички Румяна Попова, повдигна на макс настроението на хората, които не спираха да играят на импровизирания дансинг на площада.

 

Кметът Апостол Апостолов поздрави съгражданите си и заедно със самодейците от общината изпя химна на Симитли, когато петнадесетминутна заря озари небето над площада.

 

Веднага след това, голямата балканска звезда – Амар Гиле, заедно с бенда си се качи на сцената и изпя всички любими сръбски хитове, специално за всички.Емануела, Криско, Денис Теофиков бяха изненадата за по-младите и до рано сутринта пяха и се веселиха заедно с публиката.

 

За първи път празника на града бе посрещнат на напълно обновен център. Площад „Септември“ е с чисто нов облик, присъщ на модерен европейски град, подобаващ на гостоприемството и топлотата на местните в Симитли и общината.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN