16 Септмври 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7775 BGN 1 GBP = 2.1943 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.09.2019 12:41

Коментари 0 / Видяна 386

Техническият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ получи дарение на стойност близо 250 000 лв.

Още по темата: Ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ подписа споразумения за двойни дипломи с виетнамски университети Ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ посрещна в Университетския център „Бачиново“ ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации, акредитирани в Република България Преподавател от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представя самостоятелна изложба в София Проведе се редовното заседание на Академичния съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Международна научна конференция събра учени от над 10 държави в Университетския център „Бачиново“ Техническият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ получи дарение на стойност близо 250 000 лв. Учени от над 10 държави ще участват в международна конференция, организирана от ЮЗУ „Неофит Рилски“ Неофициален старт на учебната година в ЮЗУ Югозападният университет „Неофит Рилски“ подписа споразумения за двойни дипломи с киргизки университети ЮЗУ с допълнителен прием за студенти

 

Техническият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“  получи компютърни конфигурации и радиокомуникационна техника от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

 

Дарението е на обща стойност близо 250 000 лв. То е реализирано в резултат от редица проведени разговори с новия председател на КРС Иван Димитров по инициатива на заместник-декана на Техническия факултет доц. д-р Алексей Стефанов. На разговорите между доц. Стефанов и г-н Димитров бе обсъдено състоянието на Техническия факултет, неговите настоящи и бъдещи цели, и беше приета програма за стратегическо партньорство и сътрудничество.

 

Полученото дарение дава възможност да се осигурят високотехнологични условия за обучение на инженери в областта на информационната, комуникационната и компютърната техника и технологии.

 

С част от компютърната техника ще бъде изградена нова компютърна зала, която да подпомогне обучаването на растящия брой студенти по компютърни и комуникационни технологии, ще бъдат създадени центрове за компютърно моделиране и компютърни симулации.

 

С предоставената радиокомуникационна апаратура ще бъдат изградени лаборатории, в които ще се изучават и изследват високочестотни, високоскоростни мрежи за предаване на данни, чрез които, при зададено ниво на надеждност на мрежите и равнопоставеност на абонатите, се предоставят различни видове услуги в областта на Интернет на нещата, телемедицината и теледиагностиката, управлението и мониторинга на различни сензорни системи, стрийминг услуги и др.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 11.09.2019

1 USD =1.78 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.65 BGN