.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.09.2019 16:09

Коментари 0 / Видяна 530

Ограничава се движението на камиони над 12 тона по магистралите

Още по темата: Заради задимяване от пожар и намалена видимост временно затвориха участък от „Тракия“ КАТ започна нова акция по пътищата в цялата страна 12 са офертите за проектирането на около 17 км от път III-1008 Струмяни - ГКПП „Клепало“ Ремонт затваря едната лента на тунел „Траянови врата” Директорът на ОПУ - Благоевград с важна информация за трафика Спокоен трафик на ГКПП „Кулата“ Спокойна е обстановката на ГКПП "Кулата" Променят закона: Пазарим се с КАТ за намаляване на глобата Тир се обърна на магистрала "Тракия", затвориха движението КАТ започва полицейска операция на територията на цялата страна

 

Днес, 8 септември, от 14.00 ч. до 20.00 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите. За улеснение на трафика ще има две ленти за София и една за Кулата и Варна в участъците с ремонт на АМ "Струма" и АМ "Хемус", съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура".

 

Целта на ограничението е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на почивните дни. Във връзка с очаквания интензивен трафик АПИ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

 

Съвместната заповед за спиране на движението на камионите над 12 тона е на АПИ, ГД "Национална полиция" и ИА "Автомобилна администрация".

 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от Интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища, се посочва в съобщението.

E79 News
Тагове:

Коментари: