.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.09.2019 11:51

Коментари 0 / Видяна 586

БДЖ пуска електронна билетна система

Още по темата: АПИ: 200 машини обработват превантивно против заледяване пътищата на страната АПИ и МВР с масови проверки по пътищата Свлачище затвори пътя Банско – Гоце Делчев, има опашки от автомобили Затвориха временно стария път към с. Железница Възстановено е движението през Прохода на Републиката Свличане на земна маса затруднява движението на пътя Благоевград-Кресна Откритото от Борисов укрепено свлачище нямало дори акт 15 Внимание! Опасност от падащи камъни в Кресненското дефиле и Предел Пътят за Рилския манастир остава затворен, участъкът е опасен Затвориха „Петрохан“

 

До края на септември ще заработи електронната билетна система на БДЖ, обяви транспортният министър Росен Желязков. Очаква се в следващите седмици да бъдат обявени търгове за нови влакове и локомотиви. Именно заради остарялата техника, с която работи, БДЖ продължава да трупа огромни закъснения и да не изпълнява разписанията. Ще започне ли този път модернизацията на националния железопътен превозвач, която се бави с години - в репортажа.

 

Новата електронна билетна система на БДЖ ще позволява на пътниците да резервират и купуват билети онлайн, без да минават през каса на гара.

 

БДЖ вече обяви търг за 40 нови вагона, тъй като всичките 300, с които разполага, са на по 35 години. Очаква се да бъдат обявени още две обществени поръчки: за 15 нови мотрисни влака и 6 локомотива.

 

Освен закупуването на нови мотрисни влакове и локомотиви, БДЖ планира и ремонтирането на сега съществуващите, така че да намали закъсненията по гарите.

 

БДЖ има 128 локомотива - 15 по-малко, отколкото е необходимо. Липсата им води до закъсняващи влакове и промяна на графиците.

 

Модернизацията ще струва 100 млн. евро и трябва - като минимум - да спре продължаващите закъснения на влакове.

Ремонтите и купуването на нови влакове и локомотиви ще се реализира на три етапа в следващите 10 години.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.56 BGN