19 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.09.2019 11:51

Коментари 0 / Видяна 344

БДЖ пуска електронна билетна система

Още по темата: Борисов провери с джипа как върви напредъкът по "Хемус" Какви ще са тарифите на тол таксите и за кои пътища ще се плаща? Гъста мъгла се стеле автомагистрала "Тракия" Внимание шофьори - Мокри и хлъзгави са пътните настилки в Благоевград Откраднаха гориво от товарен автомобил на АМ "Струма" Младен Маринов призова за повече толерантност на пътя Тол системата няма да променя цената на винетките Младен Маринов призова за повече толерантност на пътя Взеха за месец книжката на шофьор, не показал документи на ТОЛ служители Над 43 000 шофьори са глобени от старта на акция

 

До края на септември ще заработи електронната билетна система на БДЖ, обяви транспортният министър Росен Желязков. Очаква се в следващите седмици да бъдат обявени търгове за нови влакове и локомотиви. Именно заради остарялата техника, с която работи, БДЖ продължава да трупа огромни закъснения и да не изпълнява разписанията. Ще започне ли този път модернизацията на националния железопътен превозвач, която се бави с години - в репортажа.

 

Новата електронна билетна система на БДЖ ще позволява на пътниците да резервират и купуват билети онлайн, без да минават през каса на гара.

 

БДЖ вече обяви търг за 40 нови вагона, тъй като всичките 300, с които разполага, са на по 35 години. Очаква се да бъдат обявени още две обществени поръчки: за 15 нови мотрисни влака и 6 локомотива.

 

Освен закупуването на нови мотрисни влакове и локомотиви, БДЖ планира и ремонтирането на сега съществуващите, така че да намали закъсненията по гарите.

 

БДЖ има 128 локомотива - 15 по-малко, отколкото е необходимо. Липсата им води до закъсняващи влакове и промяна на графиците.

 

Модернизацията ще струва 100 млн. евро и трябва - като минимум - да спре продължаващите закъснения на влакове.

Ремонтите и купуването на нови влакове и локомотиви ще се реализира на три етапа в следващите 10 години.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.63 BGN