.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.09.2019 11:51

Коментари 0 / Видяна 492

БДЖ пуска електронна билетна система

Още по темата: 12 са офертите за проектирането на около 17 км от път III-1008 Струмяни - ГКПП „Клепало“ Ремонт затваря едната лента на тунел „Траянови врата” Директорът на ОПУ - Благоевград с важна информация за трафика Спокоен трафик на ГКПП „Кулата“ Спокойна е обстановката на ГКПП "Кулата" Променят закона: Пазарим се с КАТ за намаляване на глобата Тир се обърна на магистрала "Тракия", затвориха движението КАТ започва полицейска операция на територията на цялата страна Половин час отнема преминаването през “Кулата” за Гърция тази сутрин Колона от автомобили на Кулата, гърците правят тестове на място

 

До края на септември ще заработи електронната билетна система на БДЖ, обяви транспортният министър Росен Желязков. Очаква се в следващите седмици да бъдат обявени търгове за нови влакове и локомотиви. Именно заради остарялата техника, с която работи, БДЖ продължава да трупа огромни закъснения и да не изпълнява разписанията. Ще започне ли този път модернизацията на националния железопътен превозвач, която се бави с години - в репортажа.

 

Новата електронна билетна система на БДЖ ще позволява на пътниците да резервират и купуват билети онлайн, без да минават през каса на гара.

 

БДЖ вече обяви търг за 40 нови вагона, тъй като всичките 300, с които разполага, са на по 35 години. Очаква се да бъдат обявени още две обществени поръчки: за 15 нови мотрисни влака и 6 локомотива.

 

Освен закупуването на нови мотрисни влакове и локомотиви, БДЖ планира и ремонтирането на сега съществуващите, така че да намали закъсненията по гарите.

 

БДЖ има 128 локомотива - 15 по-малко, отколкото е необходимо. Липсата им води до закъсняващи влакове и промяна на графиците.

 

Модернизацията ще струва 100 млн. евро и трябва - като минимум - да спре продължаващите закъснения на влакове.

Ремонтите и купуването на нови влакове и локомотиви ще се реализира на три етапа в следващите 10 години.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN