.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.09.2019 10:16

Коментари 0 / Видяна 792

Симитли отбелязва своя празник с голям концерт на площада

Още по темата: Митрополит Серафим прави първа копка на параклис на свято място край симитлийско село Прегледи за остеопороза в Симитли Симитли с 5 тона и половина по-чист На Кръстовден край Ракитна Изследват костите с нов ултразвуков апарат в Симитли Как в Симитли отбелязаха празника на града Симитли отбелязва своя празник с голям концерт на площада Симитли празнува на площада Музей „Симитлия - Древната земя на кукерите" беше открит в Симитли 50 години от обявяването на Симитли за град

 

Концертната програма за празника на град Симитли, 8-ми септември ще бъде на площада. Заповядайте от 18:00 часа на центъра. Ръководството на община Симитли кани всички жители и приятели на общината на празник тази неделя.

 

Големият празник на Симитли е на църковния Малка Богородица – Рождество на Пресвета Богородица. Божията майка е закрилница на всички ни. Малка Богородица е и храмовият празник на църквата в град Симитли. Откакто има население в Симитли, 8 септември е празник на Симитли.

 

Традиционно празникът започва с Тържествена Света литургия в църквата „Рождество на Пресвета Богородица“ в град Симитли, по обяд е курбана за здраве в двора на църквата.

 

От 18:00 часа е официалният церемониал за празника и концертната програма. С празнично шествие, преклонение към предците на паметника „Лъвчето“. На площада след това започва концертната програма. Със самодейците от общината, с талантливите деца и младежи от танцовите школи, за празника на Симитли ще пее и верния приятел на Симитли и общината Иван Дяков. Тон и ритъм на празника ще дадат и Емануела, Румяна Попова, Денис Теофиков, Криско. За празника пристига голямата балканска звезда Амар Гиле.

 

Колебливо беше общественото мнение до последния момент – къде да бъде концертната програма – на стадиона или на площада. Но на площада има и повод. За първи път ще посрещнем празника на града на напълно обновен център. Площад „Септември“ е с чисто нов облик, присъщ на модерен европейски град, подобаващ на гостоприемството и топлотата на местните в Симитли и общината.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN