.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.09.2019 11:38

Коментари 0 / Видяна 3796

Румен Томов влиза в надпреварата за кмет на Благоевград подкрепен от инициативен комитет

Още по темата: Започва изплащането на възнагражденията на членовете на СИК-Благоевград Няма информация за тежки нарушения в изборния процес Трима се кандидатират за председател на ОбС - Сандански Равносметката от вота - 95 досъдебни производства, отчете МВР-шефът Кмет спечели 14-ти пореден мандат В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило ГЕРБ ще анализира резултатите от местния вот ЦИК обяви избирателната активност на втори тур Становище във връзка с изявление в СМО на г-н Андон Тодоров Кандидат за общински съветник в Благоевград оспори в Административен съд – Благоевград резултата от изборите за общински съветници в община Благоевград

 

Бизнесменът Румен Томов бе издигнат като независим кандидат за кмет на Благоевград  и стана първият кандидат регистриран в Общинската избирателна комисия.

 

Така се сложи край на продължаващите от няколко седмици коментари и предположения, че кандидатурата на Томов ще бъде издигната и подкрепена от БСП.

 

Румен Георгиев Томов е собственик на строителната фирма Алма Ем, която представлява и основния му бизнес. Той е един от собствениците на някогашното заведение „Плаза”, има участие в още няколко фирми с различна насоченост.По образование е машинен инженер. Женен с две деца.

 

В инициативния комитет издигнал кандидатурата на Томов са Адриана Пендева, съпруга на Кирил Пендев, банков директор и бивш кандидат-кмет  на ГЕРБ през 2007г., Асен Давидков, бивш директор на Професионалната гимназия по електротехника, Виктор Асиски,който беше заместник кмет по времето на кмета Паскалев, Димитър Арабаджиев директор на 6 СУ"Иван Вазов", Ясен Попвасилев, бивш кандидат за кмет от СДС и бивш депутат, Людмил Георгиев, певецът Димитър Димитров-Градевеца.

 

Към заявлението за регистрация  на Румен Томовса представени  решение за създаване на ИК и всички необходими документи.

 

Решението, подписано от председателя на ОИК Мартин Бусаров и секретаря Мустафа Сирачки, подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

Автор: Екип, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: