.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.09.2019 10:30

Коментари 0 / Видяна 642

Симитли празнува на площада

Още по темата: Отриха Център за информация и услуги в Симитли Мечка пребори кмета на Симитли Ескалира положението на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ Програма на групите за втори фестивален ден в голямото събитие - „Симитлия – Древната земя на кукерите“ Започна фестивалът "Симитлия - Древната земя на кукерите" Тази събота и неделя: Симитли става столица на кукерите Умъртвиха две животни в с.Горно Осеново Над 50 групи отвсякъде ще стъпят на Древната кукерска земя – Симитли тази събота и неделя Стилян Петров е късметлията в с.Крупник Методи Бачев за побоя в Симитли: Кметът крещеше: “Ще те убия!“

Концертната програма за празника на град Симитли, 8-ми септември ще бъде на площада. Ръководството на община Симитли кани всички жители и приятели на общината на празник тази неделя от 18:00 часа.

 

Големият празник на Симитли е на църковния Малка Богородица – Рождество на Пресвета Богородица. Божията майка е закрилница на всички ни.

 

Малка Богородица е и храмовият празник на църквата в град Симитли. Откакто има население в Симитли, 8.септември е празник на Симитли.

 

Традиционно празникът започва с Тържествена Света литургия в църквата „Рождество на Пресвета Богородица“ в град Симитли, по обяд е курбана за здраве в двора на църквата.

 

От 18:00 часа е официалният церемониал за празника и концертната програма. С празнично шествие, преклонение към предците на паметника „Лъвчето“. На площада след това започва концертната програма.

 

Със самодейците от общината, с талантливите деца и младежи от танцовите школи, за празника на Симитли ще пее и верния приятел на Симитли и общината Иван Дяков. Тон и ритъм на празника ще дадат и Емануела, Румяна Попова, Денис Теофиков, Криско. За празника пристига голямата балканска звезда Амар Гиле.

 

Колебливо беше общественото мнение до последния момент – къде да бъде концертната програма – на стадиона или на площада. Но на площада има и повод.

 

За първи път ще посрещнем празника на града на напълно обновен център. Площад „Септември“ е с чисто нов облик, присъщ на модерен европейски град, подобаващ на гостоприемството и топлотата на местните в Симитли и общината.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.55 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.60 BGN