.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.09.2019 10:18

Коментари 0 / Видяна 340

МОН обяви моделите за външно оценяване след 7-ми клас

Още по темата: Родители искат промяна на матурата по математика след седми клас Грипните ваканции започнаха МОН препоръчва на директорите: Втора смяна да приключва до 18.30 След дългата коледна ваканция – кога учениците ще почиват пак? Депутатите изслушват Ананиев за спирането на спешния прием в Детската болница Омбудсманът: Задължителна предучилищна за 4-годишните е добро предложение, но без такси От 2020 г. предучилищната става задължителна и за 4-годишните Обмислят задължителен първи изпит за движение по пътищата след 7 клас Вълчев предлага промени в наредбата за учителския труд За девети път представиха рейтингите на висшите учебни заведения у нас

Изпитът по български език и литература съдържа  26 задачи.

 

В него има 5 теми по литература и 15 по български език. Външното оценяване по математика се състои от 23 задачи. Повечето от задачите и в двете външни оценявания ще бъдат с посочени 4 отговора, от които верен е само един.

 

Двата изпита ще бъдат с продължителност по 150 минути, като за децата със специални образователни потребности са предвидени до 80 минути допълнително.

 

Успехът от изпитите ще се измерва в точки, чийто максимален брой е 100.

 

Тестовете ще обхващат задължителното учебно съдържание от 5 до 7 клас включително.

E79 News
Тагове:

Коментари: