.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.09.2019 09:19

Коментари 0 / Видяна 468

Русия се затопля два пъти по-бързо от останалата част на светa

Още по темата: Отлагат първия полет на новия Боинг 777Х Студът нахлува в нощта срещу четвъртък Лошото време в Испания взе жертви Мъгли и опасност от заледявания в събота Двама загинали след изригването на вулкана във Филипините Мъж оцеля 3 седмици в пустошта на Аляска без подслон Обявиха бедствено положение на Филипините Повишена опасност от лавини през почивните дни Сърбия - първенец по смъртност заради замърсяването София – най-студената столица в Европа тази сутрин

Русия се затопля два и половина пъти по-бързо от останалата част на света.

 

Това се казва в доклад на руските федерални екологични власти, публикуван на сайта на руското министерство на околната среда, предаде ДПА.

 

Средното покачване на температурите в Русия от 1976 г. е било 0,47 градуса по Целзий на десетилетие, се посочва в доклада. Това е с 2,5 пъти повече от темпото на покачване на температурите в света за същия период, което е било 0,17-0,18 градуса по Целзий на десетилетие.


Нарастването на концентрациите на парникови Средното покачване на температурите в Русия от 1976 г. е било 0,47 градуса по Целзий на десетилетие, се посочва в доклада.

 

Това е с 2,5 пъти повече от темпото на покачване на температурите в света за същия период, което е било 0,17-0,18 градуса по Целзий на десетилетие.

 

Нарастването на концентрациите на парникови газове е бил един от ключовите фактори, водещи до климатичните промени, се допълва в доклада.

 

Русия се възползва от покачването на температурите, като разработва Арктика и като насърчава търговията по своя Северен морски път, който се простира из руския далечен север.водещи до климатичните промени, се допълва в доклада.

Русия се възползва от покачването на температурите, като разработва Арктика и като насърчава търговията по своя Северен морски път, който се простира из руския далечен север.

 

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари: