.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.09.2019 18:23

Коментари 0 / Видяна 261

В Безмер продължават протестите на собственици на прасета

Още по темата: До края на деня започва умъртвяването на прасетата в Брестак Ново огнище на Африканска чума по свинете във Варненско Умъртвяват 24 500 прасета в Никола Козлево Студът причинява болки и шум в ушите Дата: 04.01.2020 / 21:22 Умъртвяват всички 24 000 прасета в свинекомплекса в Никола Козлево Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала Нови случаи на Африканска чума в Благоевградско Нови огнища на Африканска чума по свинете в Югозапада Първи случай на африканска чума по свинете в област Кюстендил Морето край Балчик изхвърлило труп на диво прасе, взеха проби за чума

 

"Около 20 собственици на домашни прасета от тунджанското село Безмер продължават близо месец протестите срещу заповедта да се премахнат домашните животни в 20-километровата зона около свинекомплексите.

 

Всяка вечер те се събират на главния път към авиобаза "Безмер", но без да спират движението". Това съобщи кметът на селото Росен Русев, цитиран от БТА.

 

 

Протестиращите твърдят, че прасетата им са здрави, мерките за борба с Африканската чума по свинете са излишни и от тях страдат най-вече собствениците на домашни животни.

 

"В населеното място, са били регистрирани 290 прасета, 86 стопани са заклали своите животни, подали са изискваните документи и очакват обещаните обезщетения", допълни Русев.

 

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари: