.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.09.2019 18:23

Коментари 0 / Видяна 203

В Безмер продължават протестите на собственици на прасета

Още по темата: Над 9 млн. лева са отпуснати за дезинфекция на стопанствата срещу Африканската чума Намериха мъртво диво прасе с африканска чума в село Гергини Ново предложение: Само до три прасета да се отглеждат в домашните стопанства Потвърдиха нов случай на африканска чума в област Русе Над 140 хиляди прасета са умъртвени заради АЧС По-скъпо свинско заради Африканската чума Д-р Михаил Бащавелов: "Няма нови регистрирани случаи на африканска чума" 6 лв е новата цена за изследването на прасетата за трихинелоза Мъртви диви прасета са открити край Върбица в област Шумен Благоевград сред първенците по укриване на прасета в задните дворове

 

"Около 20 собственици на домашни прасета от тунджанското село Безмер продължават близо месец протестите срещу заповедта да се премахнат домашните животни в 20-километровата зона около свинекомплексите.

 

Всяка вечер те се събират на главния път към авиобаза "Безмер", но без да спират движението". Това съобщи кметът на селото Росен Русев, цитиран от БТА.

 

 

Протестиращите твърдят, че прасетата им са здрави, мерките за борба с Африканската чума по свинете са излишни и от тях страдат най-вече собствениците на домашни животни.

 

"В населеното място, са били регистрирани 290 прасета, 86 стопани са заклали своите животни, подали са изискваните документи и очакват обещаните обезщетения", допълни Русев.

 

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN