.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.09.2019 18:04

Коментари 0 / Видяна 341

Ново огнище на Африканска чума по свинете в Смолянско

Още по темата: Само в две области у нас няма заразени с чума диви свине До края на деня започва умъртвяването на прасетата в Брестак Ново огнище на Африканска чума по свинете във Варненско Умъртвяват 24 500 прасета в Никола Козлево Студът причинява болки и шум в ушите Дата: 04.01.2020 / 21:22 Умъртвяват всички 24 000 прасета в свинекомплекса в Никола Козлево Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала Нови случаи на Африканска чума в Благоевградско Нови огнища на Африканска чума по свинете в Югозапада Първи случай на африканска чума по свинете в област Кюстендил

Нова положителна проба за Африканска чума по свинете има регистрирана в Смолянско. Тя е от труп на глиган, намерен в района на девинското село Михалково. Това стана ясно от провеждащото се днес заседание на Областната епизоотична комисия.

 

Всички установени досега случаи на Африканска чума по свинете в област Смолян са при открити мъртви глигани. Изследванията от отстреляните досега прасета са отрицателни, уточниха от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ).

 

Предстои да се издаде заповед за обявяване на инфектирана зона за случая при с. Михалково, уточниха представители на комисията. "Мъртвият глиган, е намерен от турист в опашката на яз. "Въча", съобщи зам.-областният управител Владимир Гърбелов.

 

 

Регистрираните досега огнища в Смолянска област са вече 4. Първата бе край с. Змеица, Община Доспат, както в района на Държавното ловно стопанство-"Извора" край Девин и в района на с. Забърдо, Община Чепеларе.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: