.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.09.2019 18:04

Коментари 0 / Видяна 213

Ново огнище на Африканска чума по свинете в Смолянско

Още по темата: Морето край Балчик изхвърлило труп на диво прасе, взеха проби за чума Собственик на свинекомплекс съди БАБХ заради неизплатено обезщетение от 1 млн. лв. Над 9 млн. лева са отпуснати за дезинфекция на стопанствата срещу Африканската чума Намериха мъртво диво прасе с африканска чума в село Гергини Ново предложение: Само до три прасета да се отглеждат в домашните стопанства Потвърдиха нов случай на африканска чума в област Русе Над 140 хиляди прасета са умъртвени заради АЧС По-скъпо свинско заради Африканската чума Д-р Михаил Бащавелов: "Няма нови регистрирани случаи на африканска чума" 6 лв е новата цена за изследването на прасетата за трихинелоза

Нова положителна проба за Африканска чума по свинете има регистрирана в Смолянско. Тя е от труп на глиган, намерен в района на девинското село Михалково. Това стана ясно от провеждащото се днес заседание на Областната епизоотична комисия.

 

Всички установени досега случаи на Африканска чума по свинете в област Смолян са при открити мъртви глигани. Изследванията от отстреляните досега прасета са отрицателни, уточниха от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ).

 

Предстои да се издаде заповед за обявяване на инфектирана зона за случая при с. Михалково, уточниха представители на комисията. "Мъртвият глиган, е намерен от турист в опашката на яз. "Въча", съобщи зам.-областният управител Владимир Гърбелов.

 

 

Регистрираните досега огнища в Смолянска област са вече 4. Първата бе край с. Змеица, Община Доспат, както в района на Държавното ловно стопанство-"Извора" край Девин и в района на с. Забърдо, Община Чепеларе.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN