18 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.09.2019 18:00

Коментари 0 / Видяна 204

Внесоха поправки срещу съкратеното производство при тежки престъпления

Още по темата: Великобритания засега остава без свой еврокомисар Депутатите приеха на първо четене държавния бюджет Парламентът освободи от длъжност депутата Атанас Стоянов Парламентът прие на първо четене бюджета на НЗОК за 2020 г. Караянчева отново на работа, откри извънредното заседание на парламента Депутатите обсъждат парите за пенсии и здраве Фандъкова и новите общинари полагата клетва ЕП ще изслуша новопредложените еврокомисари на 14 ноември Възрастните хора - ценен актив на пазара на труда Средната пенсия ще достигне 412 лв. за 2020 г

Очертава се стартов консенсус в парламента по темата за съкратеното производство. Подобни заявки са налице от сондажа сред парламентарно представените политически сили, а от днес в деловодството на парламента вече има и внесен законопроект от опозицията.

 

Без съкратено производство за убийства, предлагат депутатите на левицата. От БСП настояват при самопризнание да не бъдат намалявани присъдите, когато става въпрос за тежки престъпления и убийства.

 

Самият председател на Народното събрание Цвета Караянчева преди дни също поиска дебат по темата за отпадане на съкратеното производство по тежки престъпления. "Предстои да има такъв дебат. Предполагам, че колегите юристи ще бъдат по-компетентни и ще дадат своето мнение", анонсира Караянчева.

 

От ВМРО настояват за подобни промени отдавна, а от ДПС са готови да подкрепят предложения в тази посока.

 

 

Свой законопроект вече внесоха пък от БСП. Без съкратено производство за убийства, предлагат депутатите на левицата, които вече са внесли такива законодателни промени. От БСП настояват при самопризнание да не бъдат намалявани присъдите, когато става въпрос за тежки престъпления и убийства. Повод за това е зверското престъпление преди седмици в сливенското село Сотиря, при което бе убита и изнасилена 7-годишната Кристин. Преди дни в същото село бе нападнато и друго малко момиченце, нейна връстничка.

 

 

"През лятото се случиха изключително зверски престъпления, едното приключи със смъртта на дете. Чувството за безнаказаност и несправедливост е огромно у хората. Много политици говориха по тези случаи, но това останаха само думи, без реални действия. Време е да спрем с говореното и да пристъпим към конкретни мерки", призова лидерката на БСП Корнелия Нинова. Тя настоя и текстовете да бъдат разгледани по най-бърз начин от парламента, за да могат да влязат в сила за извършителите на зверските престъпления в Сотиря. "Много е важна спешността на този закон заради справедливостта и наказанията на такива хора. Да не стане като убийството на журналистката в Русе, където имаше самопризнание и не се приложи доживотната присъда", добави Нинова.

Автор: Василия Пейчева

Автор: "Дарик", E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.63 BGN