.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.09.2019 15:31

Коментари 0 / Видяна 261

Банско - територията на духа

Още по темата: Утре започа Световната купа по ски Банско 2020 Хотелите в Банско 100% пълни за Световната купа по ски Доставени са 312 тона оборудване за Световната купа в Банско В Банско ще заработи учебна база на научно-практически център по туризъм Община Банско с отрицателен демографски прираст В Банско честват Световния ден на снега Дана Мицина спечели национален конкурс с есе за Вапцаров Пореден силен старт на Тодор Малчов Скиорите от Банско отново триумфираха на Пампорово Банско в готовност за Световната купа по ски

 

"Стремеж", "Вик" и "Прозорци" са новите мраморни творби от проекта "С поглед към небето", които бяха поставени в зелените площи на кръстовището до долния мост в Банско. Докторанти от катедра "Скулптура" на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, за четвърта година допринасят за красивия облик на града.

 

Скулптурният симпозиум включва общо пет произведения на млади автори. Поканените от Общината тази година са Иван Николов, Найден Колев, Петър Кондев, създатели на първите три, Николай Стоянов с "Майка" и Красимир Методиев с "Каменни цветя", които ще одухотворяват зелените пространства зад паметника на Вапцаров. Банско продължава да вдъхновява нови творци, които оставят следи във времето и впечатляващата му история.

E79 News
Тагове:

Коментари: