.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.09.2019 14:23

Коментари 0 / Видяна 256

Президентът Радев удостои гръцкия посланик с орден „Стара планина“ първа степен

Още по темата: Радев: Интеграция на Западните Балкани е от значение не само за региона, но и за цяла Европа Радев ще посети Израел по повод отбелязването на 75 г. от Холокоста Радев: Oткриването на Висшето военновъздушно училище е морален акт Румен Радев свиква заседание на КСНС заради ситуацията в Близкия изток Осветиха бойните знамена на Българската армия Радев връчи пагоните на български офицери с висше военно звание Президентът ще удостои български военнослужещи с висши военни звания Над 1 910 000 лева събра „Българската Коледа" Президентът пожела здраве и радост във всяко българско семейство Започват консултациите на президента за промени в Конституцията

 

Държавният глава Румен Радев удостои посланика на Гърция у нас Григориос Василоконстандакис с орден „Стара планина“ първа степен.

 

Висшето държавно отличие се връчва за заслугите на дипломата за развитието на българо-гръцките отношения и двустранното сътрудничество.

 

Президентът отбеляза в словото си, че със своята професионална отдаденост и активна дейност Василоконстандакис допринесе за по-нататъшно развитие и задълбочаване на отличните връзки между България и Гърция, и развитието на нашето сътрудничество във всички области от взаимен интерес. „Неговата професионална и лична ангажираност бе в основата и за разширяването на политическия диалог на високо и най-високо равнище.

 

Днес отношенията между България и Гърция са доказателство, че на Балканите може да се гради стратегическо партньорство в дух на взаимно доверие, че могат да се развиват здрави политически, икономически, културни, образователни и научни връзки между държавите. Това стратегическо партньорство е достижение на нашите две страни, с което можем да се гордеем, защото то е неоценим принос към европейската архитектура за мир, стабилност и просперитет“, заяви Румен Радев.

 

Той изрази убедеността си, че и за напред отношенията между България и Гърция ще се развиват възходящо в дух на стратегическо партньорство и взаимно доверие.

E79 News
Тагове:

Коментари: