.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.09.2019 13:48

Коментари 0 / Видяна 915

Осъдиха служителка на „Пътна полиция“ – Благоевград за престъпление по служба

Още по темата: Повдигнаха обвинение на 20-годишния бияч, изтръгнал телефона на журналист За пореден път отложиха делото срещу Явор Бахаров Оставиха на свобода обвинените за погрома на Партийния дом Конституционният съд: Няма пречка всеки прокурор да разследва Гешев Марешки пак на съд за изнудване Отложиха заседанието по мярката на Атанас Бобоков Повдигнаха обвинение на майката, била детето си на живо във Фейсбук Ромите, нападнали полицаи в Кюстендил, остават в ареста 5 г. затвор заради менте ракия, убила шестима в Якоруда Специализираният съд върна в ареста Маринела Арабаджиева

Условна присъда, две години лишаване от свобода с три години изпитателен срок, получи домакин-касиера а в сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР –Благоевград за престъпление по служба по наказателно дело № 007/2019г.

 

Окръжният съд в Благоевград призна за виновна 61-годишната И.С. в това че във времето от 02.09.2014 г. до 02.06.2015г., в качеството си на длъжностно лице в сектор „Пътна полиция“ – Благоевград, е предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без наличието на документ за платена допълнителна държавна такса за тази услуга по чл.26 т.6,т.7, т.8 от Тарифа 4, като е прилагала към някои заявления платежни нареждания от други вносители за други моторно превозни средства или повторно е прилагала платежното нареждане за първоначална регистрация за същото моторно превозно средство.

 

Служителката е получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си.

 

По този начин се е облагодетелствала с 7 680 лева, престъпление по чл.282, ал.2, пр.1 вр ал.1, пр.1 и пр.4/последно/ във вр. с чл.26, ал.1 от НК.

 

Окръжният съд в Благоевград прецени, че с това деяние са настъпили значителни вредни последици за ОД на МВР - Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми в размер общо на 7680 лева.

 

Освен двегодишна условна присъда, съдия Атанас Маскръчки определи И.С  да възстанови неправомерно взетата от нея сума в размер на 7680 лева на ОД МВР – Благоевград, както и я лиши от правото да заема материалноотговорна и отчетническа длъжност за срок от 3 (три) години.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок от днес.

E79 News
Тагове:

Коментари: