.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.09.2019 22:39

Коментари 0 / Видяна 190

България и Грузия ще си сътрудничат тясно в икономическия обмен и туризма в Черноморския регион

Още по темата: Румен Радев свиква заседание на КСНС заради ситуацията в Близкия изток Осветиха бойните знамена на Българската армия Радев връчи пагоните на български офицери с висше военно звание Президентът ще удостои български военнослужещи с висши военни звания Над 1 910 000 лева събра „Българската Коледа" Президентът пожела здраве и радост във всяко българско семейство Започват консултациите на президента за промени в Конституцията Румен Радев: Българската наука има потенциал да участва в общи проекти наравно със своите партньори от ЕС и НАТО Радев на среща с посланици: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Радев към стартъп предприемачите: Нестандартните ви и смели идеи ни пренасят в държавата на бъдещето

 

България и Грузия споделят обща амбиция за увеличаване на свързаността в Черноморския регион, която да насърчи икономическия обмен, взаимните инвестиции и туризма. Това беше общата позиция на президентите на България и Грузия Румен Радев и Саломе Зурабишвили, които проведоха среща днес във Варшава, съобщи прессекретариатът на президентството.

 

Двамата участваха във възпоменателната церемония в полската столица по повод 80-годишнината от началото на Втората световна война.

 

Годишният стокообмен между България и Грузия достига 600 млн. долара и с развитието на транспортните, енергийни и дигитални коридори има потенциал да достигне 1 млрд. долара през следващите години, беше подчертано на срещата.

 

Двамата държавни глави изразиха и общ стремеж за откриване на пряка въздушна линия, задълбочаване на двустранното партньорство в областта на науката, културата и образованието.

 

Президентът Радев подчерта, че страната ни подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Грузия и ще продължи да подпомага усилията в рамките на многостранните преговори за укрепване на стабилността в региона на Кавказ.

 

 

Българският държавен глава изрази и подкрепата си за европейската и евроатлантическата интеграция на Грузия и оцени високо активното й участие в рамките на Източното партньорство с ЕС.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.55 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.60 BGN