.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.08.2019 18:03

Коментари 0 / Видяна 173

България поиска по-високи авансови плащания за фермерите заради сушата

Още по темата: Евростат: 21% от населението на България е над 65 години Кенет Рогоф: Не бих препоръчал на България да въведе еврото за валута Лаура Кьовеши встъпва в длъжност като европейски главен прокурор Започва срещата на върха на ЕС Премиерът Борисов коментира основните външнополитически въпроси преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел Външните министри на ЕС обсъдиха ситуацията в Сирия Екатерина Захариева ще участва в Съвета „Външни работи" в Люксембург Новата Европейска комисия вероятно ще започне да работи с месец по-късно ЕК започва наказателни процедури срещу България Парламентът прие декларацията за членството на Македония и Албания в ЕС

България поиска да бъде включена в проект на регламент на Европейската комисия за предоставяне възможност на определени държави-членки на Европейския съюз да изплатят завишен размер авансови плащания по схеми за директни плащания и някои мерки за развитие на селските райони за 2019 г. Това съобщиха от министерството на земеделието.

 

Проектът се разработва въз на основата на искания от страна на държави-членки, при които има тежки климатични условия, засягащи земеделската дейност.

 

Идеята е авансови плащания да могат да се правят след 16 октомври в годината на заявяване. Те ще бъдат само по схеми за подкрепа, по които Разплащателната агенция е приключила всички проверки.

 

Това се обсъди на заседание на Смесения комитет по директни плащания и РСР към Европейската комисия, проведено в Брюксел на 28 август, катодържавите-членки на ЕС единодушно подкрепиха проекта.

 

След гласуване, в рамките на Смесения комитет по директни плащания и РСР, проектът на регламент трябва да премине вътрешните процедури по одобрение в ЕК и ще влезе в сила след публикуване в Официален вестник на ЕК.

 

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN