.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.08.2019 10:35

Коментари 0 / Видяна 284

50 години от обявяването на Симитли за град

Още по темата: Откриха Център за информация и услуги в Симитли Отриха Център за информация и услуги в Симитли Мечка пребори кмета на Симитли Ескалира положението на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ Програма на групите за втори фестивален ден в голямото събитие - „Симитлия – Древната земя на кукерите“ Започна фестивалът "Симитлия - Древната земя на кукерите" Тази събота и неделя: Симитли става столица на кукерите Умъртвиха две животни в с.Горно Осеново Над 50 групи отвсякъде ще стъпят на Древната кукерска земя – Симитли тази събота и неделя Стилян Петров е късметлията в с.Крупник

Днес в Симитли празнуват 50 години от обявяването му за град.

 

Това е станало  с указ №828 от 29 август 1969 година,припомниха  от пресцентъра на общинската администрация.

 

Половин вековният юбилей ще бъде отбелязан с многобройни инициативи, В 18:00 часа започва тържествената сесия на Общинския съвет.

 

Ще бъде открита експозиция от маски, костюми и елементи от кукерските традиции, като са подбрани сред  най-добрите от всяка кукерска група от общината. Музеят е наречен „Симитлия – древната земя на кукерите“.

 

Публиката ще види и изложбата „50 години град Симитли“.Картините в нея са  резултат от  работата на художниците, взели участие в  пленера през месец юни.

E79 News
Тагове:

Коментари: