.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.08.2019 14:44

Коментари 0 / Видяна 340

Прокуратурата привлече като обвиняеми двама чужди граждани за контрабанда на хероин за 1 288 300 лв

Още по темата: В Гоцеделчевско започва кампанията „Осинови щъркелово гнездо“ 3 общини в Г. Делчев на бунт лошия път между Сатовча, Гърмен и Хаджидимово Кметът на Гоце Делчев стана дядо на момиче Детските градини в община Гърмен стават безплатни Борислав Шабанов извади Богоявленския Кръст в Гоце Делчев Митрополит Серафим ще хвърли кръста на Богоявление в Гоце Делчев Увеличават такса смет в Гоце Делчев Сатовча събра рекордните 63 070 лв. за децата сираци Общинските съветници от ГЕРБ-Гоце Делчев: За какво общината похарчи над 2 млн. лв., събирани от населението за такса „смет“ АС – Благоевград потвърди решението на ОИК Хаджидимово за избора на общински съветници

Пратка от близо 20 кг хероин беше задържана при съвместна акция на територията на ГКПП "Капитан Андреево"

 

Прокуратурата привлече като обвиняеми двама чужди граждани за контрабанда на хероин за 1 288 300 лв., съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

 

С определение на Окръжен съд-Хасково, от 23 август, спрямо единия обвиняем е взета мярка за неотклонение „задържане под стража". Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ и спрямо другият обвиняем.

 

На 19 август,на ГКПП-Капитан Андреево, при съвместна акция на митнически служители от Митнически пункт-"Капитан Андреево", Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и служители от Регионалното звено „БОП“-Хасково и ОД на МВР-Хасково, под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково, са открити  близо 20 кг хероин.

 

Наркотичното вещество е намерено в естествени кухини във вратите на автомобил, с немска регистрация, управляван от немски гражданин Мъжът пристигнал на граничния пункт вечерта на 19 август, на влизане от Турция.

 

При щателна митническа проверка, в една от задните врати на автомобила и под кората на вратата на багажника, са открити общо 38 пакета, обвити с бежово тиксо. Те съдържали бежово прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на хероин.

 

На 24 август, като съпричастен към трафика е задържан и турски гражданин. Общото количество на иззетото наркотично вещество е 19.820 кг - 19 820 грама. По цени на съдопроизводството хероинът се оценява на 1 288 300 лева.

 

За горепосочените престъпления се предвиждат наказания - лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 лв. до 300 000 лв.

 

Преди около месец на съвместен брифинг ръководствата на ОД на МВР-Хасково, Агенция „Митници“ и Окръжна прокуратура-Хасково отчетоха поредица от успешни акции, при които след разкриване на наркотичното вещество на митническия пункт, се провеждат оперативни действия, водещи до разкриване на получателя на пратката.

 

E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: