.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.08.2019 11:17

Коментари 0 / Видяна 251

Община Симитли - образец за социална грижа за най-рисковите социални групи

Още по темата: На Бабинден с красивите млади майки от Долно Осеново Откриха Център за информация и услуги в Симитли Отриха Център за информация и услуги в Симитли Мечка пребори кмета на Симитли Ескалира положението на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ Програма на групите за втори фестивален ден в голямото събитие - „Симитлия – Древната земя на кукерите“ Започна фестивалът "Симитлия - Древната земя на кукерите" Тази събота и неделя: Симитли става столица на кукерите Умъртвиха две животни в с.Горно Осеново Над 50 групи отвсякъде ще стъпят на Древната кукерска земя – Симитли тази събота и неделя

Заместник министърът на труда и социалната политика даде дума за подкрепа за надграждане и усъвършенстване на социалните услуги в община Симитли.

 

Зам. министър Лазар Лазаров бе на работна среща в Симитли по покана на народния представител Стефан Апостолов. Със заместник министъра бе и директорът на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова.

 

Още в началото на срещата Петкова анонсира, че община Симитли винаги е била активна в грижите си за уязвими групи и предоставянето на социални услуги, споделяйки опита си от работата като директор на регионалната служба „Социално подпомагане“ Благоевград.

 

Заместник министър Лазаров призна, че Симитли може да бъде модел за общински политики в социалните грижи.

 

Домакинът на срещата, кметът на общината Апостол Апостолов покани зам.министъра на предстоящото скоро откриване на новия център за настаняване от семеен тип в село Железница.

 

Там, по проект „Красива България“ ЦНСТ, сградата на бившата детска градина, променя предназначението си. Бившите занимални за децата се адаптират предоставяне на социални услуги в среда, близка до семейната.

 

Кмет, председателят на Общински съвет Симитли Владимир Христов, депутат, зам. Министър и директорът на Агенцията за социално подпомагане говориха за възможностите за откриване на нови социални услуги в общината, както и развитие на вече съществуващите, разширяване обхвата на рисковите социални групи и оказване на помощ върху тях чрез подобни услуги.

 

Зам.министърът даде дума да намери финансиране и за оборудване на модерна зала за рехабилитация към новия център в Железница, за която необходимост спомена на срещата Ивайло Гоцев, ръководител на социално звено ,,Заведения за социални услуги“ в община Симитли.

E79 News
Тагове:

Коментари: