.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.08.2019 11:17

Коментари 0 / Видяна 161

Община Симитли - образец за социална грижа за най-рисковите социални групи

Още по темата: Митрополит Серафим прави първа копка на параклис на свято място край симитлийско село Прегледи за остеопороза в Симитли Симитли с 5 тона и половина по-чист На Кръстовден край Ракитна Изследват костите с нов ултразвуков апарат в Симитли Как в Симитли отбелязаха празника на града Симитли отбелязва своя празник с голям концерт на площада Симитли празнува на площада Музей „Симитлия - Древната земя на кукерите" беше открит в Симитли 50 години от обявяването на Симитли за град

Заместник министърът на труда и социалната политика даде дума за подкрепа за надграждане и усъвършенстване на социалните услуги в община Симитли.

 

Зам. министър Лазар Лазаров бе на работна среща в Симитли по покана на народния представител Стефан Апостолов. Със заместник министъра бе и директорът на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова.

 

Още в началото на срещата Петкова анонсира, че община Симитли винаги е била активна в грижите си за уязвими групи и предоставянето на социални услуги, споделяйки опита си от работата като директор на регионалната служба „Социално подпомагане“ Благоевград.

 

Заместник министър Лазаров призна, че Симитли може да бъде модел за общински политики в социалните грижи.

 

Домакинът на срещата, кметът на общината Апостол Апостолов покани зам.министъра на предстоящото скоро откриване на новия център за настаняване от семеен тип в село Железница.

 

Там, по проект „Красива България“ ЦНСТ, сградата на бившата детска градина, променя предназначението си. Бившите занимални за децата се адаптират предоставяне на социални услуги в среда, близка до семейната.

 

Кмет, председателят на Общински съвет Симитли Владимир Христов, депутат, зам. Министър и директорът на Агенцията за социално подпомагане говориха за възможностите за откриване на нови социални услуги в общината, както и развитие на вече съществуващите, разширяване обхвата на рисковите социални групи и оказване на помощ върху тях чрез подобни услуги.

 

Зам.министърът даде дума да намери финансиране и за оборудване на модерна зала за рехабилитация към новия център в Железница, за която необходимост спомена на срещата Ивайло Гоцев, ръководител на социално звено ,,Заведения за социални услуги“ в община Симитли.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN