.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.08.2019 14:42

Коментари 0 / Видяна 281

Бежанските лагери в Гърция са препълнени

Още по темата: Финландия взема 130 бежанци от Гърция Близо 13 800 непридружени непълнолетни мигранти са поискали убежище в ЕС през 2019 г. Лодка с мигранти се обърна в Дунав, осем са безследно изчезнали Хванаха 72 мигранти, опитващи се да достигнат Острова през Ламанша Мигрантите на гръцко-турската граница напускат района Границите на Турция остават затворени за България Ново напрежение на границата между Гърция и Турция Каракачанов: Армията е в готовност Само на 8 км от България! Започна строежът на новия бежански лагер в Гърция Заловиха повече от 60 мигранти в Северна Македония

Местните власти предупреждават, че този факт е предпоставка за конфликти и здравни проблеми.

 

Проблемът с миграцията е извън възможностите на Гърция да се справи сама. Това заяви заместник-министърът по миграционната политика на страната Йоргос Кумуцакос.

 

Коментарът му идва непосредствено след пристигането на още десетки мигранти на гръцки острови. В четвъртък и петък на Лесбос и Хиос пристигнаха последователно още над 600 души.

 

Според последните статистически данни на островите Лесбос, Самос, Хиос, Лерос и Кос има 22 700 бежанци, но броят им е извън капацитетите на бежанските лагери. Например, на остров Самос са настанени четири хиляди бежанци, а лагерът там може да приеме едва 650 души.

 

Препълнените лагери са предпоставка за конфликти. Последният случай е в лагера Мория на остров Лесбос, където афганистански тийнейджър намушка с нож трима свои сънародници, а по-късно единият от тях почина. В този лагер живеят 7 500 мигранти при капацитет 3 330.

Отделно, рисковете за здравето са много сериозни.

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: