.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.08.2019 14:47

Коментари 0 / Видяна 147

Жителите на Шишманци искат обезопасяване на завода за отпадъци

 

Министър Нено Димов беше при протестиращите жители на населените места около завода за отпадъци в Шишманци. Ако заводът не изпълни исканията на местната и централната власт, кметовете ще застанат плътно до хората в защита на правата им, заяви кметът на Белозем Иван Тачев, съобщи "Дарик".

 

 

Той уточни, че най-потърпевши от пожарите в депото са Шишманци и Болярино, но категорично трябва да се намери баланс между работата на завода и интересите на околните населени места. В събота министър Нено Димов съобщи, че се ограничава режима на работа на екозавода край Шишманци, където допреди седмица горя сметище. Отпадъците там вече няма да се депонират директно, а ще преминават обработка. Кметът на Белозем Иван Тачев подчерта, че всички в района настояват за безопасна работа на инсталацията.

 

 

"Ние сме "за" завода да работи, но при определени условия, които представихме пред управата на завода. Той си има и хубавите страни - и четирите населени места ползваме преференции  - не плащаме такса преработка", коментира Тачев.

 

Той добави, че там се изкарва поминъкът на над 100 семейства, сред които и много роми.
 

Автор: "Дарик", E79 News; Снимки: "Дарик"
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.02.2020

1 USD =1.80 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.34 BGN

10 CNY =2.57 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.63 BGN