.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.08.2019 13:04

Коментари 0 / Видяна 224

Втори ден от Г-7: Твърд Брекзит и търговско споразумение Великобритания - САЩ

 

Втори ден от форума Г-7 във френския град Биариц. Основните теми на днешните двустранни срещи са Брекзит и бъдещето на търговските взаимоотношения между Обединеното кралство и САЩ.

 

Според британската телевизия "Скай Нюз", днешният акцент на форума Г-7 ще бъде опита на британския министър-председател Борис Джонсън да убеди председателя на Европейския съвет Доналд Туск, Великобритания да плати само 9 млрд. паунда по развода без сделка с Брюксел, вместо 39 млрд.- сума, която беше договорена от бившия премиер Тереза Мей.

 

Междувременно британският вестник "Обзървър" разкри правителствена кореспонденция, в която премиерът Джонсън е помолил за юридически съвет главния прокурор на Кралството Джефри Кокс относно 5-седмично разпускане на Парламента с цел прокарване на Брекзит без сделка.

 

От кореспонденцията става ясно, че британският премиер има ясните намерения да разпусне парламента от 3-ти септември, до 17 и 18-ти октомври, когато е последната среща на европейските лидери преди датата на напускане. Така ще бъде твърде късно за британските депутати да блокират твърдия Брезкит.

 

Премиерът Джонсън проведе днес разговор с американския президент, по време на който беше обсъдено бъдещето търговско споразумение между двете страни след 31-ви октомври.

 

Доналд Тръмп обяви, че "Великобритания след Брезкит ще има значителна търговска сделка със Съединените щати", но по думите на британския премиер, за да бъде тя финализирана, Вашингтон трябва да премахне всички икономически рестрикции и ограничения наложени върху британските компании.

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.02.2020

1 USD =1.80 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.34 BGN

10 CNY =2.57 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.63 BGN