.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.08.2019 11:45

Коментари 0 / Видяна 92

Засилени мерки за сигурност за срещата на Г-7 в Биариц

От полунощ френският атлантически курорт Биариц става закрит град. Затварят се летището и железопътната гара. Това е част от драконовските мерки за сигурност заради срещата на Г-7, която ще се проведе в града през следващите три дни. Основната цел е да се предотвратят протести на антиглобалисти, които често са съпроводени с безредици.

 

Срещата на лидерите на седемте най-развити икономики в света превърна шикозния френски курорт Биариц в истинска крепост. В града са разположени 13 000 полицаи - почти по един на всеки двама жители. В очакване на заплахи за сигурността те следят движението между двете зони, за които се изискват пропуски. Затруднени са местните и гостите на града.

 

Ограничено е дори плуването в морето - само до 300 метра. Много туристи напускат града. Някои жители се радват на спокойствието, но не и търговците.

 

Франция отдели за срещата около 36 млн. евро. На журналистите в Биариц предлагат екотранспорт - велосипеди с водородно захранване. Равенството между мъжете и жените е сред темите на форума, лансирана от френския президент Еманюел Макрон. Протестите вече започнаха. Организацията Оксфам призова богатите държави да облекчат неравенството, като увеличат данъците на големите компании и споделят парите с бедните страни.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.02.2020

1 USD =1.80 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.34 BGN

10 CNY =2.57 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.63 BGN